УжНУ одним із семи провідних вишів України отримав нагороду в науковій сфері

УжНУ одним із семи провідних вишів України отримав нагороду в науковій сфері
Міністерство освіти і науки спільно з компанією «Clarivate Analytics» (колишній підрозділ з наукової власності та науки «Thomson Reuters») та Національною Академією наук напередодні святого Миколая відзначили нагородами «Лідер науки України 2016. Web of Science award» найвпливовіших вчених, наукові журнали та організації України.

 

До престижної нагороди було представлено всього сім вишів з усієї України, включно з Ужгородським національним університетом. У номінації «Продуктивність, ефективність та інтеґрованість у світову науку» нагороди здобули декілька вишів. Найпродуктивніший університет за кількістю публікацій - Київський національний університет імені Т. Шевченка, найбільш цитована наукова академічна установа - Інститут теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України, найбільш цитований університет - Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника, наукова академічна установа з найбільшою кількістю публікацій  зроблених у міжнародній науковій співпраці – Фізико-технічний інститут низьких температур ім. Б. Вєркіна  НАН України, університет з найбільшою кількістю публікацій зроблених у міжнародній науковій співпраці – Харківський національний університет імені В. Каразіна.

Ужгородський виш отримав нагороду в номінації «Комерціалізація науки», а саме «За наукове співробітництво з реальним сектором економіки».

Високу відзнаку ректору УжНУ професору Володимиру Смоланці вручила директор з розвитку бізнесу в державному секторі Clarivate Analytics Малгожата Красовска.

«Ця нагорода є свідченням того, що наш виш не лише дбає про освітню підготовку висококласних фахівців для народного господарства країни, а й продуктивно працює у напрямку практичного впровадження власних оригінальних наукових розробок. З приємністю хочу сказати, що тут потужно працюють як наші науковці, так і талановиті студенти і ця нагорода буде добрим стимулом для подальшого розвитку наукової думки, яка має конкретне практичне застосування», - наголосив В.Смоланка.

За матеріалами Вероніки Кобаль, прес-служба УжНУ

 

22 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів