Лише 18% пенсіонерів скоро отримуватимуть виплати. Бо діти не платять

Лише 18% пенсіонерів скоро отримуватимуть виплати. Бо діти не платять
У Мінсоцполітики підрахували, що у 2025 році лише 8% чоловіків і 10% жінок зможуть отримувати пенсію за віком

 

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час зустрічі з представниками Світового банку в Україні, присвяченій підготовці до пенсійної реформи, повідомляє урядовий портал.

"Ми підрахували, що в 2025 році лише 8% чоловіків і 10% жінок зможуть отримувати пенсію за віком. Наша ідея полягає в тому, щоб зробити диференційованим час виходу на пенсію. Кожен майбутній пенсіонер сам для себе визначить його, залежно від того, як сплачував внески", - наголосив він.

За словами Реви, в Росії, і в Білорусі, й у Молдові внески до Пенсійного фонду сплачують більш дисципліновано. Тим часом в Україні з 26 мільйонів осіб працездатного віку внески сплачують всього 10 мільйонів. 

Під час зустрічі з представниками Світового банку було погоджено, що ключовим елементом у роз’яснювальній роботі щодо пенсійної реформи має бути наголос на стажі. Зокрема, необхідно дати людям зрозуміти, що для того, аби вийти на пенсію, необхідно платити внески.

"Має виконуватися контракт поколінь. Я працюю – сплачую внески, мої діти працюють – сплачують внески. Так от, нинішні пенсіонери свій контракт виконали, а сьогоднішні працюючі виконують його лише на 40%. Тому нині центральним завданням є відновлення стимулів, аби всі сплачували внески. Бо саме це є головним елементом наявності страхового стажу", - підсумував Рева.

Джерело: espreso

 

22 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів