Податкова міліція підвела підсумки роботи - майже 3 млн. гривень відшкодованих битків

Податкова міліція підвела підсумки роботи - майже 3 млн. гривень відшкодованих битків
Оперативники податкової міліції Закарпаття підвели підсумки роботи за 11 місяців

 

Днями працівники оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області підвели підсумки своєї роботи протягом січня-листопада 2016 року.

Так, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за їхніми матеріалами внесено 53 кримінальні провадження. З них 19 – тяжких та особливо тяжких. В основному це ухилення від сплати податків (22 факти); незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів (17); привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (3); зловживання владою або службовим становищем (3); фіктивне підприємництво (2) та інші.

По закінчених кримінальних провадженнях відшкодовано завданих державі збитків на загальну суму – 2 млн 776 тис. грн.

Варто зазначити, що оперативники також слідкують за законністю відшкодування податку на додану вартість протидіють схемному й фіктивному відшкодуванню цього податку. Так, з початку року ними виявлено 3 факти незаконної заявки на відшкодування ПДВ. Розпочато досудові розслідування за виявленими фактами ухилення від сплати ПДВ – 14, сума встановлених збитків складає понад 33,8 млн грн, наразі відшкодовано 570 тис. грн.

Оперативними підрозділами ГУ ДФС області припинено 24 факти незаконного виробництва та обігу підакцизних товарів. Вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи на загальну суму понад 32 млн грн. Зокрема, вилучено 662 140 пачок тютюнових виробів, вартістю понад 10,5 млн грн; 38 декалітрів спирту – 51 тис. грн; 1248 декалітрів лікеро-горілчаних виробів – 1 млн 383 тис. грн; транспортні засоби – 12 шт. на 5 млн 870 тис. грн; 705 тонн паливно-мастильних матеріалів – понад 14,3 млн грн. Також виявлено 2 підпільні цехи по виробництву фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів.

Наразі з метою посилення ефективності заходів щодо протидії незаконному виготовленню та обігу підакцизних товарів, оперативне управління ГУ ДФС у Закарпатській області активно проводить на території області операцію «Акциз-2016». Заходи операції спрямовані на запобігання поширення фальсифікату, що дасть можливість убезпечити громадян від вживання неякісної, часто – небезпечної для здоров’я, продукції, а також сприятиме збільшенню надходження коштів до бюджету держави від реалізації доброякісної продукції.

ДФС у Закарпатській області

 

23 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів