За тиждень до закінчення року в Ужгородському аеропорту треба освоїти 2 млн. гривень бюджетних коштів

За тиждень до закінчення року в Ужгородському аеропорту треба освоїти 2 млн. гривень бюджетних коштів
На якій стадії виконання Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства „Міжнародний аеропорт „Ужгород” на 2013-2016р.р. особисто проінспектував голова облради Михайло Рівіс, відвідавши у п’ятницю, 23 грудня, територію летовища.  

 

Добігає кінця 2016 рік і очільника крайового парламенту, в першу чергу, цікавило освоєння 4,2 млн.грн, виділених із обласного бюджету для розбудови інфраструктури аеропорту.

Як розповів присутній директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Едуард Маляр, станом на сьогодні залишилося освоїти понад 900 тис.грн з обласного бюджету і 1,2 млн.грн – з Державного фонду регіонального розвитку.

Загалом цьогоріч освоєно вже 14 млн грн, які направлено на: реконструкцію огорожі території аеропорту; капітальний ремонт будівлі ТП-2, Вогонькової підстанції; капремонту будівлі ВОХОР; капремонту будівлі накопичувача (термінала).

- На 2017 рік передбачено майже 6 млн.грн з обласного бюджету, в тому числі, на придбання пожежної машини, електронний термінал для реєстрації пасажирів та близько 13 млн грн з фонду регіонального розвитку на реконструкцію злітно-посадкової смуги, яка б відповідала європейським стандартам, - констатував Едуард Маляр.

Оглянувши реконструкцію огорожі території аеропорту та проведення капітального ремонту приміщень, які вже на завершальній стадії, Михайло Рівіс попередив керівництво підрядної фірми та летовища: у разі не освоєння коштів повністю, або не здачі об’єктів в термін, вони особисто нестимуть відповідальність за невиконання робіт. Крім того, очільник облради підкреслив, що особисто контролюватиме процес цільового освоєння державних коштів та ініціюватиме їх перевірку з боку контролюючого органу.

- Навесні 2017 року міжнародний аеропорт «Ужгород» має розпочати повноцінне регулярне авіасполучення. Зараз з боку голови ОДА Геннадія Москаля та міністра інфраструктури Володимира Омеляна вирішується питання з «Аерорухом» щодо обслуговування польотів. Тож, наразі летовищу залишається одержати відповідну сертифікацію. А для цього потрібно вчасно та якісно завершити роботи з розбудови інфраструктури аеропорту, - підкреслив Михайло Рівіс.

Прес-служба Закарпатської облради

 

23 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів