Студенти УжНУ провели змагання з найдревнішого виду спорту

Студенти УжНУ провели змагання з найдревнішого виду спорту
19 грудня в Ужгородському національному університеті кафедра фізичного виховання вперше провела змагання зі спортивної гімнастики серед студентів напряму підготовки «Фізичне виховання».

 

Слід зауважити, що спортивна гімнастика є одним з найстаріших олімпійських видів спорту. Виконання вправ на гімнастичних приладах потребує у спортсменів неабиякої спритності, сили, віртуозності, відчуття простору. Разом із тим, цей вид спорту сприяє найбільш різносторонній фізичній підготовці на всіх етапах життя людини. Його умовний недолік – висока вартість гімнастичних приладів. Тому цим корисним видом спорту займається незначна кількість населення.

Власне змагання зі спортивної гімнастики серед студентів проходило в єдиній спеціалізованій гімнастичній залі Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН». Його ініціаторами були завідувач кафедри фізичного виховання Іван Маріонда, завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання Валерій Товт і старший викладач Вікторія Тулайдан.

Особливістю цих змагань було те, що їх організовували і проводили самі студенти – майбутні фахівці фізичної культури і спорту. Для них це була своєрідна практика організаційної роботи з обраної професії. Крім набутого досвіду, студенти отримали багато позитивних емоцій, а найвправніші отримали справжні спортивні нагороди. Серед нагороджених за результатами виступів у гімнастичному багатоборстві стали такі студенти: Маріан Куклишин, який посів ІІІ місце; Петро Завадяк – ІІ місце; Денис Чегіль – І місце. Денис Чегіль був також кращим у вільних вправах та на паралельних брусах. В опорному стрибку першим був Петро Завадяк.

Судді також відзначили нагородами виступи студентів Артура Плески, Максима Минайленко, Яна Барана і Івана Варваринець. Юрій Гузинець отримав почесне звання містера глядацьких симпатій.

Нагороджували головний суддя змагань, студентка 2-го курсу Ніколетта Когутко, та завідувач кафедри Іван Маріонда.

За матеріалами Валерія ТОВТА,

завідувача кафедри теорії і методики фізичного виховання УжНУ

 

24 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів