Альтернатива Буковелю: гірськолижні курорти поблизу Закарпаття

Альтернатива Буковелю: гірськолижні курорти поблизу Закарпаття
Куди поїхати на лижі, щоб недалеко і недорого? Ми зібрали для вас корисну інформацію про те, як недорого влаштувати гірськолижний відпочинок і не провести при цьому багато часу в дорозі.

 

Зі стартом лижного сезону всі масово скуповують квитки на потяги до Ужгорода, Франківська і Ворохти, бронюють будиночки в Пилипці, Татарові й Поляниці, та скаржаться на все вищі ціни на Буковелі. Чомусь, саме Буковель українці вважають найкращим місцем для зимового лижного відпочинку. Ми обрали чотири країни – Польщу, Словаччину, Австрію та Грузію, лижний відпочинок в яких вартий того, щоб відвідати їх цього року. Неймовірні пейзажі, скелясті гори, льодовики, а!.. і доступні ціни – ми розвіюємо стереотип, що катання за межами України вам не по кишені.

Польща

Чому Польща? Країна, яка близько, швидко і дешево, яка радо дає візи українцям і приймає наших туристів, як своїх. На півдні Польщі, просто на кордоні зі Словаччиною розкинулись Татри – найвища частина Карпатських гір, висотою більше ніж 2500 м, саме там знаходиться Закопане – найвисокогірніше місто в країні й зимова столиця. В Закопаному є декілька гірськолижних комплексів, найбільші з яких Каспрів Верх, Губалувка, Буторови Верх, які підійдуть як для новачків, так і для досвідчених лижників і сноубордистів. Загалом – 10 трас, 21 підйомник.

2016-12-14-14_54_58-untitled-map

Як добратись? Найлегше і найшвидше добиратись до Закопаного зі Львова. Маршрут: Львів-Краків-Закопане. Зі Львова до Кракова регулярно курсують автобуси від 5-10$. З Кракова до Закопаного кожної години можна добратись рейсовими автобусами або ж PolsiBusом.

Житло. Ціни на хостели в Закопаному стартують від 9$, готелі від 25$ за ніч.

Абонемент. 20-25$ за день катання в залежності від курорту та сезону.

Окрім лиж, рекомендуємо відвідати Морське Око – найбільше озеро в Татрах, добратись до якого можна із Закопаного, сівши на автобус до Поляниці Бялчанської (або ж просто національного парку Морське око). Пройшовши пішки 8 км серед засніжених сосен, ви досягнете озера. А воно того дуже варте!

Знайти авіарейси в Краків

Словаччина

Чому Словаччина? Ще не надто популярна і недооцінена країна для катання. Фактично ¾ частина Татр знаходиться на території Словаччини. Придатними для катання є дві гірські системи – Високі й Низькі Татри, які знаходяться на відстані 100 км один від одного. Саме на території Словаччини знаходиться найвища вершина Татр і Карпат загалом – Герлаховський штит.

Основним гірськолижним курортом в Низьких Татрах є Ясна (Jasna). Комплекс налічує 39 трас, 29 підйомників, із загальною довжиною трас 45 км.

Основними у Високих Татрах є курорт Татранська Ломниця (Tatranska Lomnica), лижним центром якого є місто Скальнате Плесо на висоті 1750 м. Траси ж починаються на висоті 2193 м. Загалом, 11 трас, 7 підйомників, довжина найдовшої траси – 5 км.

2016-12-14-14_57_10-untitled-map

Як добратись? Найкраще добиратись Високих і Низьких Татр власним транспортом, адже прямого автобусного сполучення між найближчим містом Попрад і українськими містами немає. Ще один варіант – це доїхати до Ужгорода чи Чопа, звідки курсують автобуси до різних словацьких міст, зокрема і курортних.

Житло. Проживання в guest-house біля гірських схилів обійдеться від 25$ за людину.

Абонемент. Ski-pass на день в Татранській ломниці вартуватиме 30$/ 35$(низький/ високий сезон), а в Яснах відповідно – 33$/40$

Словацькі Татри є ідеальними для фрірайдерів. А окрім лиж чи сноуборду ви матимете можливість спробувати skifox, snowbike та кайтвінг.

Знайти авіарейси в Татри

Австрія

128410368_1583639543_b

Альпи

Чому Австрія? Якщо всі Карпати ви вже обкатали вздовж і в поперек, тоді вам пора в Австрію – підкорювати Альпи, де траси набагато вищі й довші, а схили стрімкіші та скелястіші.

Основний лижний регіон в Австрії – Тіроль. Серед кількох десятків гірськолижних комплексів ми виділили три:

Зельден (Sölden) – основний гірськолижний курорт в Тіролі, з усіх сторін оточений горами і двома льодовиками. Зельден – це 147 км лижних трас, 34 підйомників, траси стартують із висоти 3000 м, а довжина найдовшої траси 14 км.

Зальбах / Гінтерглем(Saalbach / Hinterglemm) – два курорти, з’єднані єдиною системою підйомників, відстань між якими 3 км. Чому варто відвідати цей лижний комплекс? 193 км лижних трас, 52 підйомників, висота – 2100 м, найдовша траса – 7 км і фантастичні альпійські пейзажі довкола!

Ішгль (Ischgl) – один із найстаріших зимових курортів у Альпах (існує з 1960-х років), із довгим лижним сезоном з грудня до травня. Ішгль – це 230 км лижних трас, 45 підйомників, найдовша траса – 11 км, а також траса для катання на санках, довжиною 7 км.

2016-12-14-14_58_27-untitled-map

Як добратись? Курорти розташовані в регіоні Тіроль, недалеко від Інсбрука. Добратись можна літаком (на щастя, в ці регіони літають лоукости!), вибравши рейси до Інсбрука, Зальцбурга, Мюнхена або ж Меммінгема. Також, до Інсбрука курсують автобуси і потяги.

Житло. Ціни на хостели починаються від 17€, готелі від 40€. Ще бюджетний варіант – поживання у місцевій сім’ї (10-15€). Щоб зекономити бронюйте житло в сусідніх селах від курортів.

Абонемент. Зельден – 44€, Зальбах – 37€, Ішгль – 45€. Проте, ви зекономите, якщо візьмете абонемент на 3-6 днів одразу.

Окрім чудового лижного спорту, ви можете прогулятись до льодовиків (на більшість з них можна піднятись підйомником), відвідати середньовічні замки та обсерваторії на схилах гір, відпочити в гарячих термальних озерах. А ще, відвідати драйвовий музичний фестиваль Snowbombing, який відбуватиметься 3-7 квітня містечку Mayrhofen.

Знайти авіарейси в Австрію

Грузія

25298251793_56cff7cfa0_k

Скелясті схили Гудаурі

Чому Грузія? Країна, в яку ще декілька років тому ніхто не мандрував, сьогодні радо приймає гостей. На відміну від попередніх країн, українцям для в’їзду не потрібна віза. Невеличка Грузія має чим пишатись – величними Кавказькими горами.

Основним і найбільшим гірськолижним комплексом в Грузії є Гудаурі. Знаходиться на південних схилах Великого Кавказького хребта. Висота курорту 1800 м, найвища траса на висоті 3007 м, а найдовша траса 7 км. Фішкою Гудаурі є фрірайд – спуск цілинними полями, адже сніжний покрив глибокий, а лавини трапляються вкрай рідко. В Гудаурі 18 км лижних трас і 4 підйомників.

2016-12-14-14_59_50-untitled-map

Як добратись? До Тбілісі, Кутаїсі та Батумі регулярно літають літаки з України, або ж можна знайти дешевші варіанти на лоукости з Польщі чи Угорщини. Гудаурі розташоване на відстані 120 км від Тбілісі. Всією територію Грузії можна зручно пересуватись потягами або автобусами, ціни на які фактично такі ж, як в Україні.

Житло. Хостел обійдеться від 15$, готелі від 25-20$. Але ви завжди можете розраховувати на гостинність грузин!

Абонемент. Ski-pass на катання в Гудаурі коштуватиме 12$.

Що може запропонувати Грузія ще? Зимовий парапланинг над засніженими вершинами, термальні басейни, зимові походи і, звісно ж, частування чудовою грузинською кухнею!

Знайти авіарейси в Грузію

Як бачите, лижний відпочинок за межами України не є захмарного цінового діапазону. Все, що ви повинні зробити – це почати заздалегідь готуватись до мандрівки, щоб знайти дешевші квитки і встигнути забронювати хостел чи готель. На щастя, попереду ще декілька місяців лижного сезону щоб це встигнути!

За матеріалами momondo.ua

 

25 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів