Як вберегти своє майно під час новорічно-різдвяних свят розповіли у закарпатській поліції

Як вберегти своє майно під час новорічно-різдвяних свят розповіли у закарпатській поліції
Начальник Іршавського відділення поліції підполковник Анатолій Шкирта пояснив, як вберегти своє майно напередодні та під час новорічно-різдвяних свят.

 

Що Ви можете порекомендувати громадянам, які вирішили провести свята у своїх родичів, друзів чи на відпочинку в горах, залишивши свої домівки?

– Іршавські правоохоронці, як і решта поліції Закарпаття та України, на період свят будуть нести службу у посиленому режимі. Наряди поліцейських буде збільшено.  Залишаючи домівки на період свят, не варто зберігати ключі від житла у ненадійному сховку. Також не потрібно повідомляти стороннім особам про свою довгу відсутність вдома. В тому числі не варто поширювати інформацію в соцмережах про тривалу поїздку за кордон на період свят, краще поділитися цим по поверненні.

– У передсвятковий час на ринках, у магазинах завжди триває закупівельний бум і часто трапляються крадіжки гаманців, мобільних телефонів, сумок. Що порекомендуєте з цього приводу і які заходи будуть вживатись з боку поліції?

– Великі скупчення людей, особливо на ринках, можуть привабити кишенькових крадіїв. Для уникнення неприємних ситуацій порекомендую під час здійснення покупок не показувати, скільки грошей ви з собою маєте. Сумка чи гаманець завжди повинні бути закритими. Сумка весь час має бути в полі зору, а от гаманець  чи мобільний телефон краще заховати. Однак напередодні свят на ринках Іршави, сіл Довге та Сільце будуть чергувати посилені наряди поліції.

– Новорічні свята ще не розпочались, а на вулицях вже лунають вибухи піротехнічних виробів. Яку роботу проводять поліцейські у цьому напрямку?

– У першу чергу я б хотів всіх застерегти від контрафактних піротехнічних виробів, застосування яких може не тільки зіпсувати свято, але й обернутись серйозними травмами. Радив би купувати будь-яку святкову піротехніку у спеціалізованих магазинах, які відповідають за якість свого товару і дотримуються чинних правил торгівлі. Не варто застосовувати піротехнічні вироби з явними дефектами і пошкодженнями.

На даний час поліцейські проводять роз’яснювальну роботу з підприємцями, які займаються реалізацією піротехнічних засобів. Ними вже виявлено двох приватних підприємців у селах Довге та Великий Раковець, які реалізовували  піротехнічні вироби без належних документів.

Хотів би звернути увагу дорослих на дітей, які полюбляють запускати новорічні салюти, хлопавки та інші піротехнічні вироби. Розумію, що петарди – це маленька радість для дітей. Але варто пам’ятати, що піротехнічні вироби повинні запускати тільки дорослі і жоден такий вибуховий пристрій не повинен потрапити до рук дітей. Адже новорічні салюти можуть бути причиною травмування. До речі, такі факти на Іршавщині вже були.

Користуючись нагодою, хочу також  всіх привітати  з Новим роком та Різдвом Христовим! Побажати всім міцного здоров’я, достатку, благополуччя, поваги та мирного неба. Крім цього, хочу запевнити, що протягом Новорічних та Різдвяних свят головним завданням Іршавської поліції є забезпечення публічного порядку і безпеки громадян під час масових заходів. Обстановка на території району буде постійно відстежуватись, при необхідності будуть задіюватись додаткові сили. Також хочу застерегти жителів  та гостей району щодо  дотримання елементарних правил поведінки у громадських місцях, особливо щодо розпивання спиртних напоїв, яке нерідко призводить до непередбачених наслідків.

Розмову вела Віта Горзов

для відділу комунікації поліції Закарпатської області

 

26 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів