Про що українські дітки просять Діда Мороза

Про що українські дітки просять Діда Мороза
Українському Дідові Морозу пишуть діти не тільки з України, а й з Росії, з Білорусі, Китаю, Японії ... Є лист навіть з Філіппін.

 

Відвідавши резиденцію казкового діда, яка вже котрий рік відкривається напередодні свят в стінах "Укрпошти" на Хрещатику, ЗМІ дізналися, про що просять і чим діляться з Дідом діти всієї планети. Резиденцію Діда Мороза "Укрпошта" організовує лише протягом останніх шести років, хоча листи від дітей приходили і раніше, і все, що було опущено в ящики в Україні для Діда Мороза, Санта Клауса або Святого Миколая - приходить на Хрещатик, 22. Якщо тільки люди цілеспрямовано не заповнили адресу іншої резиденції, наприклад, в своєму регіоні. Але якщо навіть відправник не заповнив поле "куди", то його доставлять в київську дирекцію. Хоча переглядаю конверти і бачу, що найчастіше люди з розумінням справи вказують саме цю адресу. Тому ось уже який рік працівники "Укрпошти" читають стопки листів малечі і реагують на них. Відповідають не всім - адже листів багато, наприклад, на момент виходу матеріалу їх було вже понад 2300.

"Дід Мороз або будь-який інший казковий персонаж не може написати відповідь, якщо немає зворотної адреси, - посміхається Оксана Перекрестова. - Також багато дитячі листи - суто меркантильні : "Дід Мороз, принеси мені машину, ляльку, конструктор ..." дитина чітко дає завдання батькам. Ці листи просто читаються і все. Але якщо дитина проявляє творчість ... А адже багато вкладають красиві малюнки, дівчинки - обклеюють листи блискітками, вкладають вироби. Так ось на найкреативніші і зворушливі листи ми відповідаємо обов'язково ".

Зворушливих листів, до речі, за останні три роки помітно додалося.

"До 2013 року була величезна кількість меркантильних листів, з чітким списком, що кому принести. Діти надсилали навіть картинки, вирізані їх журналів: які бантики вони хочуть або лак для нігтів - щоб Дід Мороз не помилився з подарунком. Пам'ятаю, одна з смішних побажань : "Дід Мороз, прийшли мені що-небудь, тільки ніякої адежі" - набридла йому "адежа"!.

Але ось ці моторошні події, які почалися в Україні три роки тому, вони змінили ухил всіх листів. Діти стали дуже часто бажати світу . Та пошта, яка була в позаминулому, минулому році - дуже багато дітвора хотіла іншим дітям або всім людям здоров'я, миру. Малюнки були часто патріотичні: малювали Україну - поле, небо, прапор - абсолютно не новорічні сюжети. Тільки Дід Мороз обов'язково присутній на кожному малюнку. в минулому році взагалі було дуже багато трепетних листів. Наприклад: "в цьому році мені не потрібно ніякого подарунка, а все, що ти мені приготував - віднеси, будь ласка, діткам, які потребують". Очевидно, що військові події в країні посилили бажання допомагати, кожна сім'я якимось чином пропускала через себе військові події, погіршення економічної ситуації, і діти це відображали в своїх листах ", - розповіли на" Укрпошті ".

Відзначають і те, що в останні роки діти стали набагато більш культурними, ніж раніше. "Вони обов'язково вітаються, представляються, повідомляють про свої достоїнства. Наприклад," я весь рік вів себе добре "або" в школі двійок не було "," з фізкультури у мене була п'ятірка ". Також часто зустрічаються формулювання:" Якщо ти вважатиме за потрібне подарувати мені подарунок, я був би дуже вдячним ... ". Як правило, хлопчаки розчулюють своєю чесністю. Вони зізнаються, що протягом року могли вести себе не дуже добре, але все одно висловлюють боязку надію на подарунок. дуже часто діти турбуються про потреби своїх рідних і пишуть те, що чують: мамі - шарф якийсь, тіні для повік, татові - масло для машини, бабусі - нові колготки. Хоча ось, будь ласка, юна Софійка замовила собі ляльки, а мамі - відповідного чоловіка. При цьому дівчинка завбачливо помітила: "Якщо щось не зможеш виконати, то нічого, ми з мамою переживемо". Ну, хіба не краса? "

Бувають листи дуже смішні. Ми до цих пір згадуємо історію минулих років від хлопчика 6 років, який жив з бабусею і дідусем. Він повідомив, що у нього в школі все добре, є друзі та й взагалі все відмінно. І насамкінець: Дід Мороз, подаруй мені рушницю і два патрона. На малюнку він зобразив рушницю і бабусю з дідусем.

В цілому відсотків 40 послань приходить від малюків років 4-5. В основному, замість них пишуть батьки, а діти хіба що долоньку докладуть до паперу або малюночок намалюють. Середній вік відправників - 7 років, а максимальний - 14 років. Хоча зрідка надсилають і 16-річні.

Як правило, вони пишуть листи філософського плану, коли розмова будується на умовному договорі:

"Якщо все-таки ти є, Дід Мороз ..." "Мене часто запитують, чи пишуть листи дорослі. Так, пишуть, але якісь дивні: листи адресовані ніби в космос, і там побажання любові, підтримки, щастя незрозуміло кому - всім. Меседж, який не знають, кому відправити, - і відправляють Дідові Морозу.. Адже часто працівники Укрпошти не просто пишуть листи у відповідь, але і реально виконують дитячі бажання ".

"Дивно, що сюди щороку йдуть листи з Росії, Білорусі, причому, з року в рік приходить приблизно одне й те саме кількість листів - штук по 25. І це не плутанина, адреса завжди вказана наша. Чому для цих людей Дід Мороз живе тут? Цього ми з'ясувати не можемо. Особливо дивує Росія, адже у них є в Великому Устюзі величезна резиденція. Хоча ось, подивіться, лист прийшов сюди, а в ньому - і конверт з адресою резиденції в місті Великий Устюг і поштовими марками, ніби як якщо у нас тут Дід Мороз зайнятий, то перешліть туди. Але нам дуже приємно, що вони в принципі пишуть.

Незважаючи на військовий конфлікт між нашими країнами, послання з Росії нічим не відрізняються від того, що пишуть наші діти. А білоруси ще й намагаються вставляти в текст побажання на українському, мабуть, з поваги до київської приналежності Діда. Також в цьому році вперше прийшли листи з Казахстану і Вірменії. Співробітники пошти дивуються, але ще складніше їм пояснити те, що вже кілька років до них йдуть привіти з країн Азії: Японії, Китаю і навіть Філіппін. До речі, першим в цьому році прийшов лист саме з Китаю: ще в серпні, хоча українські листи починають йти з кінця жовтня-початку листопада "- розповідають на" Укрпошті ".

За матеріалами ua.today

 

28 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів