Закарпатські митці подарували ужгородцям різдвяну виставку

Закарпатські митці подарували ужгородцям різдвяну виставку
28 грудня в галереї "Ужгород" представили традиційну "Різдвяну виставку" робіт закарпатського активу Національної спілки художників України.

 

Зимовий вернісаж, яким традиційно підсумовує рік найпотужніша художницька спільнота краю, і цього разу згуртував митців кількох творчих генерацій та представників різних видів образотворчості. 

Панівний у добірці різдвяний настрій переданий напрочуд багатомовно: як стилізованими сакральними образами, так і колоритними атрибутами народних вірувань та звичаїв, а ще – "фірмовими" засніженими пейзажами, що в ці святкові дні здатні прокинути в метушливих містян щиру ностальгію за тим самим сільським Різдвом, родом із дитинства.

Надихнутися "Різдвяною виставкою" ужгородці та міста зможуть до 14 січня. Галерея працюватиме щодня, крім понеділка, з 11.00 до 17.00 (в суботу та неділю – до 15.00).

Під час відкриття виставки очільник обласного осередку НСХУ, народний художник України Борис Кузьма відзначив, що 2016-ий видався багатим на віхові події (відзначення 125-літніх ювілеїв А.Ерделі та Й.Бокшая і 70-річчя від створення крайової спілчанської організації), плідним для виставкової діяльності спілчан (як в Україні, так і за кордоном), а також – щедрим на визнання (колектив поповнився трьома "народними" і трьома "заслуженими" художниками).

Наостанок, Борис Кузьма повідомив, що на засіданні профільного комітету саме визначили цьогорічних лауреатів обласної премії  ім.Й.Бокшая та А.Ерделі в галузі образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, про що буде детально повідомлено дещо згодом. До вручення нагород, яке відбудеться вже в новому році, має також побачити світ видання, присвячене 20-річчю від заснування премії. Нагадаємо, що за весь час існування найвищої в краї галузевої нагороди, нею були відзначені понад 70 образотворців.

Управління культури Закарпатської ОДА

 

29 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів