Відзавтра повинні здешевшати ліки

Відзавтра повинні здешевшати ліки
Вводиться регулювання цін на медпрепарати.

 

В Україні з 1 січня здешевшає  більшість ліків. Перш за все мова йде про препарати для людей з серцево-судинними хворобами, бронхіальною астмою і цукровим діабетом. У першому місяці 2017 року в аптеках можуть бути перебої з поставками,  вважає директор Аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко.

Про це повідомляє «Преса Україна»

Згідно з постановою Кабміну № 862, з 1 січня вводиться регулювання цін на ліки. Зокрема, на список з більш ніж 200 ліків обмежується роздрібна націнка до 15%. Також препарати можуть подешевшати за рахунок зниження ставки ПДВ з 7% до 2-5%, про що раніше заявляли в Кабміні в рамках програми "Доступні ліки". Але поки податок не зменшували.

Деякі ліки дійсно подешевшають з Нового року, проте Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) поки не роз'ясняє, як виконувати постанови. В результаті аптеки не зможуть вчасно сформувати ціни, що призведе до перебою і наявності медикаментів.

Мета проекту - забезпечити максимальну кількість людей доступними і якісними ліками. Перш за все мова йде про препарати для людей з серцево-судинними хворобами, бронхіальною астмою і цукровим діабетом.

За даними, МОЗ уряд передбачив у проекті державного бюджету на 2017 рік 500 млн грн на компенсацію вартості медикаментів хворим. Механізм відшкодування грошей за ліки спрямований на пацієнтів з гіпертонічною хворобою, цукровим діабетом другого типу та астмою. 

 

 

31 грудня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів