За паркування на місцях для інвалідів штраф може зрости до 1000 гривень

За паркування на місцях для інвалідів штраф може зрости до 1000 гривень
Чи поменшає на ужгородських вулицях "оленів" ?

 

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді збільшити штраф за паркування автотранспорту на місцях, призначених для інвалідів, на 119% з 465 до 1 020 гривень. Про це сказано в законопроекті №5629, зареєстрованому в Раді 30 грудня, повідомляє Depo.Київ. Відповідно до нього, паркування на місцях для інвалідів водіями, що не мають підтверджувальних документів про наявність у них або в одного з пасажирів інвалідності (крім явно виражених ознак інвалідності) спричиняє штраф для водіїв у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 020 гривень).

Законопроект передбачає, що інвалід може використовувати будь-яке паркомісце, якщо на паркуванні відсутні позначення паркомісць для інвалідів. Також прописується право на парковочне місце для інвалідів біля житлових будинків. Крім того, можна буде евакуювати автомобілі, що займають місця для інвалідів.

Розпізнавальний знак "Водій з інвалідністю" повинен буде розміщатися на автомобілях попереду й позаду.

 

 

01 січня 2017р.
-->

Коментарі:

  1. Дастор 2017-01-02 / 17:19:45

    Біля Дастора щоденно, то таксі, то круті іномарки паркуються на місцях для інвалідів. Не у розмірі штрафу проблема, а в невідворотності покарання.
    Але цього як раз і нема. За кілька років всього 1 раз бачив, що патрульний підійшов до водія біля Дастора.
    Якби оштрафували, нехай на меншу суму, але у кожному такому випадку, за кмісяць-другий ситуація змінилась би. А вони розмір штрафів піднімають. Що з того, як ніхто не перевіряє і не штрафує?