Безкоштовна школа хокею для малих ужгородців працює на новорічні свята

Безкоштовна школа хокею для малих ужгородців працює на новорічні свята
Закарпатська федерація хокею під новорічне свято робить унікальний подарунок для дітей. На ковзанці «Ice land» вони мають можливість безкоштовно навчитися одній з найцікавіших ігор світу – хокею.

 

І не просто вчитися, а й у майбутньому втілити свої знання. Вже незабаром в Ужгороді стартує легендарний турнір «Золота шайба» і в ньому може взяти участь кожен бажаючий.

Ідея безкоштовного навчання дітей азам хокею виникла в рамках традиційного «соціального катання». В Ужгороді на ковзанці «Ice land» вже не перший рік діє ця акція. Школярі міста завдяки їй мають унікальну можливість покататися на ковзанах – в рамках шкільного уроку фізкультури. Що важливо, все це безкоштовно. «Соціальне катання» проводять з понеділка по п’ятницю – з 9.00 по 14.45. Тривалість одного катання – 45 хвилин. Завдяки таким заходам вдалося суттєво збільшити кількість дітей, які вміють кататися на ковзанах, та які зацікавилися спортом.

Саме в рамках «соціального катання» керівництво Федерації вирішило дати можливість дітям не тільки кататися на ковзанах, а й навчитися вправно володіти ключкою. Кожен, хто бажає, може навчитися самим елементарним діям – забивати голи, вивчити комбінації, ознайомитися з основними правилами. Таким чином, федерація планує відновити інтерес дітей до хокею.

Також, керівництво федерації вирішило цієї зими провести давно забутий масовий дитячий турнір «Золота шайба». В Ужгороді та Мукачеві, з середини 70-их до кінця 80-их, цей турнір проводили щороку. В ньому брали участь дитячі аматорські команди з усіх куточків міст. Тепер ці змагання обіцяють відновити.

І діти вже готуються до цієї історичної події в закарпатському спорті. Школярам подобаються уроки хокею на ковзанці і вони охоче освоюють нюанси популярної в світі гри. Тренування проводять професійні тренери.

Окрім того, в Ужгороді продовжує свою роботу дитяча школа хокею – вихованці закладу, команда «Закарпатські ведмеді», успішно грають у всеукраїнських та європейських турнірах різного рівня.

За матеріалами Дениса Фазекаша, Закарпаття Спортивне

 

02 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів