Секрети здорового тіла і здорового духу від активного ужгородця

Секрети здорового тіла і здорового духу від активного ужгородця
Незважаючи на те, що ужгородець Геннадій Ведерников за фахом лікар-стоматолог, він займається нетрадиційними методами оздоровлення. Чи не щодня чоловіка можна побачити на набережній, де він і бігає, і катається на велосипеді, і занурюється у крижану воду. Що влітку, що взимку пан Геннадій не полишає занять спортом. Його девіз: у здоровому тілі – здоровий дух.

 

Від хвороби – до здоров’я через спорт

Здоровий спосіб життя ужгородець веде вже 45 років. Каже, що раніше сильно хворів.

— У дитинстві часто недужав. Як мінімум, два рази за зиму лежав у лікарнях. Відтак дізнався, що потроху організм можна зміцнювати, — розповідає морж. — Почав загартовуватися. Спочатку – бігом. Робив це у одних плавках. Вдома – купався. Наступного дня, правда, опинився у медзакладі.

Потім чоловік зрозумів, що після пробіжок потрібно переодягатися та обтиратися.

— Я – чемпіон України з ветеранського плавання, призер Чемпіонату світу у Касабланці із плавання у 1998 році і в листопаді переміг на «KYIV OPEN – 2016». Маю дві золоті, дві срібні, п’ять бронзових нагород, дев’ять стартів за два дні змагань. Виграв, до речі, шикарний сертифікат на оздоровлення у Трускавці. Мені дуже сподобалося, — зізнається закарпатець.

Оскільки в житті пан Геннадій розмовляє російською і є родом саме з Росії, не знав, як відпочиватиме на Львівщині, проте Галичина його вразила дружньою атмосферою і відпочинком він залишився дуже задоволеним.

— Обожнюю бандерівщину, — усміхається співрозмовник. — А себе позиціоную поза політикою.

У ополонку за адреналіном

Зараз Геннадію Ведерников 67 років, а виглядає він набагато молодшим за свій біологічний вік.

— Коли ми навчимося принципу, що наш дух володіє нашим тілом, всі будемо здоровими, — стверджує пан Геннадій. —У людських можливостей немає межі, не треба створювати для себе штучних перепон. Потрібно просто рухатися вперед,поступово, але цілеспрямовано.

Свою енергетику він вважає чистою і запевняє, що всі ми повинні утримувати організм у чистоті.

— У спеку 30-35 градусів я можу піти в баню. Це дехто не розуміє, — зізнається ужгородець. — А ми з друзями паримося й ніяк не напаримося.

До здорового харчування у чоловіка теж своє ставлення. Особливих дієт він не дотримується і ні в чому себе не обмежує, йому подобається шведський стіл, але переїдатися не радить, бо занадто сита людина стає лінивою.

— Ніколи не харчуюся за годинником. Дитина їсть тоді, коли голодна і кожна мати це знає. Тож у дорослому віці, переконаний, має бути так само, — наголошує Геннадій Ведерников .— Коли на обід перше, друге, та ще й третє, ми хочемо спати. Який же тоді з людини працівник. Краще вживати щось легке. Лише так ми можемо бути працездатними.

А від шкідливих звичок лікар радить позбутися.

— Коли людина вживає алкоголь, наркотики, палить, багато їсть, – вмикається програма на самознищення, — підкреслює чоловік. — Спати надміру, до речі, теж нездорово.

Стосовно загартовування пан Геннадій охоче ділиться з початківцями власними порадами.

— Починається літо, треба купатися. Аж до періоду, поки комфортно. Якщо ж людина не замислюючись занурюється у воду, коли починається осінь, значить все нормально і організм готовий до моржування, — запевняє ужгородський екстремал. — Якщо ж закрадаються сумніви і цього робити не хочеться, варто зупинитися. Не обов’язково купатися цілу зиму. Головне, аби було приємно і затишно.

Геннадій Ведерников рекомендує прислуховуватися до організму, адже духом повинен керувати розум, а також – жити не минулим, чи майбутнім – а сьогоднішнім…

zakarpatpost.net

 

02 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів