«Карітас» допомагає переселенцям та сім’ям бійців АТО на Закарпатті

«Карітас» допомагає переселенцям та сім’ям бійців АТО на Закарпатті
Уже рік у благодійному фонді «Карітас» Мукачівської греко-католицької єпархії діє програма допомоги сім’ям, що постраждали внаслідок АТО.

 

Про це розповіла волонтер програми Дзвінка Лобода під час зустрічі із журналістами.

Нині у базі даних Фонду є координати понад 300 родин внутрішньо переміщених осіб на Закарпатті, понад 80 сімей загиблих в АТО та 15 сімей інвалідів українсько-російської війни. За можливості їм надають найрізноманітнішу допомогу – від продуктових наборів, наборів побутової хімії до сертифікатів на придбання взуття, паломницьких поїздок, спільних святкувань, таборів для дітей.

До Різдва соціальні працівники програми «Допомога сім’ям, що постраждали внаслідок АТО» об’їхали 91 сім’ю загиблих воїнів та інвалідів, яким роздали  подарункові  харчові пакети, набори з миючими засобами та дитячі солодкі подарунки. Подібні поїздки по всій області волонтери роблять принаймні двічі на рік – перед Великоднем і Різдвом.

Ще одним подарунком до Різдва стали сертифікати на взуття на суму 1000 грн, які отримали 74 сім’ї.

За словами Дзвінки Лободи, християнський благодійний фонд «Карітас» намагається не тільки надавати гуманітарну допомогу, але й розвивати дітей героїв, об’єднувати їх, спілкуватися з ними, надавати моральну та психологічну реабілітацію. Так, впродовж року було проведено з десяток пізнавально-розважальних заходів. Рідні бійців АТО мали змогу побувати на концерті сестер Тельнюк із симфонічним оркестром, у ляльковому театрі, поїхати до Львова на екскурсію, вперше побувати в оперному театрі тощо. Не забули волонтери й про першокласників, яким подарували портфелики. Для діток проводили школу маленьких кухарів, майстер-класи із виготовлення пряників, акції «Добро з дитинства», «Добра неділя», «Помічник Святого Миколая» тощо.

Чи не наймасштабнішою акцією був фестиваль дитячої радості «Миро-літо», який зібрав понад 800 дітей на Театральній площі Ужгорода.

Іванка Когутич для uzhgorod.net.ua

 

03 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів