На Закарпатті - канікули. Чим зайняти дітей?

На Закарпатті - канікули. Чим зайняти дітей?
Попереду — ще два тижні канікул. Якщо додати до них карантин, який був запроваджений перед новим роком у багатьох закарпатських містах, виходить, що діти мають відсидіти вдома близько місяця.

 

Поради батькам, чим та як краще зайняти дитину на канікулах, на сайті hromadskeradio.org  дала соціальний психолог Юлія Рукавіцина:

1. Найбільше дітям потрібна ваша увага. Відчуття, коли береш тата чи маму за руку, не замінити гаджетами, це ніколи не вдасться отримати з комп’ютерної гри. Як батькам нам потрібно встигнути це дати.

2. Дайте те, чого не даєте під час школи.  Зробіть щось зовсім по-іншому. Придумайте разом з дитиною, чим можна зайняти час.

3. Придумайте вечір для сімейного дозвілля. Попросіть дитину відкрити атлас на будь-якій сторінці із закритими очима. Якщо випала Мексика — готуємо картоплю по-мексиканськи. Чи по-перуанськи, чи по-індійськи. Це може бути якась фантазія, навіть дурниця. Зазвичай батьки і школа дуже суворі, тримають дитину в рамках. Покажіть, що ці рамки можна розсунути, вони можуть бути іншими, їх може не бути.

4. Ось прекрасна порада — зустріти з дитиною світанок. Це абсолютно дивовижна порада, незважаючи на всю її банальність. Це чудова можливість побути з дітьми і побачити/показати зовсім інше місто.

5. Подарунки і гроші.

Новорічні і різдвяні подарунки — це добре. Але, окрім гаджетів, гарно буде звернути увагу дитини на те, що можна щось робити своїми руками. І допомогти дитині це щось зробити. А ще я переконана, що у кожного в дитинстві має бути домашня тварина.

Чи дарувати гроші? Один мій знайомий-банкір подарував дитині банківську картку, щоб вона вчилася нею користуватися. Гроші — це не зло. Це інструмент, яким треба навчитися правильно користуватися.

6. Будьте разом

Дуже часто ми будуємо гарні, яскраві плани на канікули з дітьми. Але канікули минають, а наші плани так і залишаються планами. Проводьте з дітьми більше часу разом!

 

03 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів