Готівка чемоданами не пригодиться - закарпатців масово заганяють у банківські картки

Готівка чемоданами не пригодиться - закарпатців масово заганяють у банківські картки
Національний банк України анонсує зниження з 4 січня граничної суми розрахунків готівкою за участю фізичних осіб зі 150 тисяч гривень до 50 тисяч гривень.

 

Про це йдеться у постанові правління НБУ № 407, передає прес-служба регулятора.

Так постановою передбачено граничну суму розрахунків готівкою між фізичною особою та підприємством протягом одного дня в розмірі 50 тисяч гривень, а також фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 50 тисяч гривень.

Фізичні особи мають право здійснювати розрахунки на суму, яка перевищує 50 тисяч гривень, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок, внесення та/або перерахування коштів на поточні рахунки (у тому числі у депозит нотаріуса на окремий поточний рахунок у національній валюті).

Безготівкові розрахунки можуть здійснюватися без будь-яких обмежень і банки зобов’язані забезпечити безготівкові перерахування на вимогу клієнтів у повному обсязі.

Водночас гранична сума розрахунків готівкою підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня залишається незмінною і становить 10 тисяч гривень.

За матеріалами Економічної правди

 

03 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів