Вчись - не вчись... На отримання у січні стипендій успішність закарпатських студентів не матиме жодного впливу

Вчись - не вчись... На отримання у січні стипендій успішність закарпатських студентів не матиме жодного впливу
Ситуацію щодо виплати академічних та соціальних стипендій у січні 2017 року проаналізував експерт із питань освіти Андрій Черних.

 

“У 2017 році це будуть дві окремі бюджетні програми, і відповідні паспорти повинні бути затверджені Міністерством фінансів України для початку фінансування, і відповідно, виплати стипендій”, - зазначив він.

“Щодо академічних стипендій. У минулі роки можлива була така ситуація, коли при незатверджених бюджетних програмах, могло здійснюватися фінансування виплати стипендій в розмірі 1/12, так як, бюджетна програма по вишам була щороку в структурі бюджету МОН. В цьому році, це вже нова бюджетна програма, тому необхідно дочекатись затвердження паспорту бюджетної програми, і тільки потім вишам буде виділено фінансування згідно з новим Порядком”, - зазначив Черних.

“Щодо соціальних стипендій. В цьому році це також окрема бюджетна програма, і Мінфін з Міністерством соціальної політики повинні будуть підготувати для затвердження відповідний Паспорт. Більш того, терміни зазначені в Порядку по соціальним стипендій свідчать про те, що шансів отримати соціальну стипендію в січні у студентів практично немає. Студенти, які звернуться в січні, зможуть її отримати в лютому разом з лютневої. Головне, щоб Мінфін зміг затвердити Паспорт бюджетної програми по академічним стипендій максимально оперативно, МОН перерахує гроші вишам, ну а виші зможуть у січні виплатити стипендію”, - наголосив експерт.

За матріалами сайту  Вища освіта

 

03 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів