Аптечний скандал у Мукачеві: то скільки ж коштують латексні рукавички?

Аптечний скандал у Мукачеві: то скільки ж коштують латексні рукавички?
Днями у мережі з’явилася скандальна публікація, щодо цінової політики Соціальної аптеки Мукачева, яка, нібито, продає ліки із націнкою у 220%.

 

Відповідну публікацію на власній сторінці в соцмережі Фейсбук оприлюднила користувач Росана Туровцій.

"Хворіти сьогодні дорого. Сьогодні купила ліки в "соціальній аптеці". Відділ охорони здоров'я виконавчого комітету Мукачівської міської ради, Вам там пороблено? Зрівняли ціни після цього в аптеці Хустфарм. Єдине, що з цього списку було дорожче, так це азибіот на 10 грн. Все інше дешевше приблизно на 10 -20%, чим у Вас! А рукавички нестерильні у Вас Пара!!! 3,20, у той час як в іншій аптеці 1,45 за пару!!! Націнка 220%!!! Саме цікаве, що дівчина ( фармацевт, чи провізор) була згідна з тим, що ціна висока, бо сказала, що працювала перед цим в іншій аптеці, і має з чим порівняти. Ви Люба Іванівна реально сюди з Перечина на заробітки прийшли!", - сказано в дописі до оприлюдненого товарного чека із Соціальної аптеки.

Дана публікація набула неабиякого розголосу в соцмережі та отримала чимало негативних відгуків на адресу "Соціальної аптеки" від самих мукачівців. Відтак, Голос Карпат звернуся за коментарем із даного приводу до Відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Мукачівської міської ради. Ситуацію для нашого видання прокоментував директор "Соціальної аптеки" Владислав Любка. Так, з його слів, оприлюднена у соцмережі інформаціє не є достовірною і, ймовірно, має на меті  поставити під сумнів усю пророблену на благо мукачівців роботу установи.

"Створено прецендент, який вважаю за потрібне прокоментувати. Щодо зазначених у чеку товарів, придбаних у нашій аптеці та написаних від руки нібито нижчих цін в іншій аптеці, то насамперед зазначу, що ціна на перчатки резинові може коливатись від 90 коп. до близько 15 грн. Це залежить від товщини латексу, якості, розміру перчаток, виробника, тощо. Вказана ціна 3,20 за пару перчаток - це є якісний товар, адже закупівлі у нас проводяться відповідно до стандартів.  Можливо пара перчаток, яка вартує зазначені прописом 1, 45 грн. - це є перчатки іншої якості, тоненькі, адже невідомо якої вони фірми. Друге - це вартість препарату "Вікс Актив", якраз сьогодні ми зробили закупку за ціною 12.60 грн. у виробника, який нібито продає його дешевше, як вказано в публікації за ціною 10.70 грн. Невже можливо, що ціни змінилися за день, а препарат у аптеках продають дешевше аніж пропозиція виробника?" - зазначив Владислав Любка.

Також він зауважив, що наразі в області діють 5 великих компаній, які займаються постачанням медикаментів. "Соціальна аптека" проводить закупівлі за програмою "Моріон".

"Наразі діє спеціальна програма за якою ми проводимо закупівлі. Постачальники надають свої пропозиції, а програма автоматично виділяє найвигіднішу цінову пропозицію на той чи інший препарат або товар медичного призначення. Тому, запевняю, що закупівлю наша аптека проводить за найвигіднішими цінами, а націнка на товари в соцаптеці регулюється рішенням міськради, як правило це 10%. Ми готові до конструктивного діалогу щодо цінової політики нашої аптеки. Готові спільно з представниками ЗМІ провести повноцінний моніторинг, зробити контрольну закупку у інших аптеках міста, а не створювати подібні прецеденти, які нівелюють і мій багаторічний досвід роботи та вищу категорію у даній сфері особисто, і усю пророблену кропітку роботу нашого колективу", - розповів Любка.

Зазначимо, що для того, аби наші читачі змогли об’єктивно оцінити ситуацію щодо цінової політики в аптеках міста Голос Карпат зробив власну контрольну закупку нестерильних резинових перчаток у різних аптеках Мукачева. Ціни на товар різняться у кожному з закладів, в якому ми зробили покупку. В окремих аптеках нам запропонували придбати більш якісний товар - нітрилові перчатки, а в мережі однієї з аптечних установ міста ціна на один і той самий товар різниться у різних аптеках.

 

 

 

03 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів