Про мудрість і гроші показав виставу Закарпатський муздрамтеатр

Про мудрість і гроші показав виставу Закарпатський муздрамтеатр
3 січня Закарпатський обласний академічний музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв показав прем’єру дитячої вистави  «Дивовижна пташечка», що буде цікава і дітям, і батькам.

 

Постановку за творами українських драматургів І. та Я. Златопольських здійснив Василь Шершун у власній сценічній версії.

За словами режисера, метою вистави є бажання навчити через казку правильних і потрібних речей. Музична казка у вигляді балагану-ярмарку прагне пояснити дитині вартість грошей, людської мудрості, добра і зла. Глядачам в ігровій формі тлумачитимуть про силу грошей, які можуть бути злом чи допомогти, що більше важить -- мудрість чи гроші, як кмітлива людина може провчити злодія тощо. Оздобою вистави є яскраві костюми, цікавий сюжету, музика, танці, акторські ролі. Приємно, що чимало провідних ролей грають молоді актори.

Вистава власне розподілена на дві умовні частини – розмову Птахолова і Дивовижної пташечки та подій на ярмарку. Частини чергуються і контрастують як мінорна та мажорна за темпом і дією. Не встигне глядач заспокоїтись від мудрих слів пташечки, як увагу знову привертають колоритні персонажі ярмарку – баба, корова, парубійко, злодій, генерал, підгенерал, пан та пані, цар тощо.

Українська казка добре сприйнялася глядачами й, за словами відомого закарпатського театрала Сергія Федаки, має шанс стати однією із найпопулярніших дитячих вистав Закарпатського муздрамтеатру.

uzhgorod.net.ua

 

04 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів