Закарпатський лижник може не поїхати на Універсіаду

Закарпатський лижник може не поїхати на Універсіаду
Один із провідних гірськолижників краю – Ігор Гам може не поїхати на Універсіаду 2017 до Алмати. Причина, як завжди, банальна – нестача коштів.

 

Як зауважив сам спортсмен: «Мені зателефонували з відділення обласного НОКУ й зазначили, що в терміновому порядку необхідно віднайти 12000 грн. для придбання квитків на переліт до Алмати. У мене ж таких коштів наразі немає, не знаю, що мені тепер робити …».

За детальним коментарем звернувся в Закарпатське обласне відділення НОКУ, де представник комітету Михайло Молнар зазначив: «За державні кошти на Універсіаду їдуть лише «перші номера» у своїх видах спорту, іншим, які не потрапили за рейтингом до цього списку було запропоновано за бажанням за власні кошти відправитися на ці змагання, причому для них передбачені суттєві знижки як у плані доставки (авіапереліт) так і в проживанні та харчуванні під час проведення Універсіади».

Ще більш роз’яснила ситуацію тренер збірної Закарпаття з гірськолижного спорту Маріанна Фріндт, яка також їде на Універсіаду в якості тренера збірної краю: «Це звична система, коли спортсмени їдуть за власні кошти, а потім держава чи певна організація повертають витрачене назад. Як і минулої Універсіади всі витрати на переліт бере на себе Ужгородський національний університет, а кошти, які будуть втрачені за проживання та харчування повинні компенсувати крайовий НОК та наш Центр олімпійської підготовки.  В УжНУ вже є підписаний наказ ректора щодо виділення коштів на купівлю квитків, просто до завтра через технічну складову  ми не зможемо їх отримати, тому спортсмени повинні з власної кишені оплатити їх, а згодом їм повернути витрачене.  На цю пропозицію без проблем погодилися Левко Цібеленко та Євген Гулій.  Не думаю, що й для Ігоря Гама знайти ці кошти – велика проблема.  Я як тренер та гірськолижник  Тарас Ковбаснюк їдемо повністю за державний кошт».

Нагадаємо, що торік Ігор Гам став абсолютним чемпіоном України в слаломі. А в цьому році на Універсіаді він мав дебютувати в новому для себе виді – скі-кросі.

Також делегація Закарпатських діячів лижних видів спорту відзначена в Києві.

За матеріалами Семена МИХАЙЛИКА

 

04 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів