Помер посадовець, який ще до незалежності України підняв над міською радою Ужгорода жовто-синій стяг

Помер посадовець, який ще до незалежності України підняв над міською радою Ужгорода жовто-синій стяг
Ужгородська міська рада, Рада Старійшин Ужгорода з глибоким сумом сповіщають, що на 70-му році життя помер Володимир Іванович Ломоносов – перший заступник міського голови обласного центру Закарпаття в 1993-94 роках, людина, яка ще до здобуття Україною незалежності підняла над будівлею міської ради Ужгорода жовто-блакитний стяг.

 

Про це повідомлено на сторінці Фейсбук Ужгородської міської ради.

Володимир Ломоносов – родом із Чернігівщини, з юнацьких студентських років пов’язав своє життя з нашим краєм і містом. Закінчив фізико-математичний факультет Ужгородського державного університету, майже два десятки років займався науковою роботою в Ужгородському відділенні інституту ядерних досліджень.

У 1990-94 роках був депутатом міської ради, у цей час очолював комісії із захисту споживачів, по обміну купюр 50 і 100 карбованців, з реєстрації підприємців, із приватизації. З 15 жовтня 1993 по 20 липня 1994 років, до закінчення каденції, працював першим заступником глави міської управи, у разі відсутності керівника міста брав на себе відповідальність за життєзабезпечення Ужгорода.  

В історію Ужгорода увійшов ще й тим, зокрема, що саме йому та ще одному депутату, Олександру Самойленку, 14 червня 1990 року під час прийняття рішення про використання на території Ужгорода національної символіки, доручили встановити над будівлею міської ради синьо-золотистий прапор, – тоді, коли про споконвічно український стяг на офіційному рівні ще й не йшлося.

Також Володимир Іванович був одним із ініціаторів  прийняття на позачерговій сесії міськради у серпні 1991 року звернення від депутатів Ужгорода – єдиного з міст усіх союзних республік СРСР – в якому різко засуджувалися дії ГКЧП.  

До своїх останніх днів Володимир Ломоносов, працюючи на посадах в Закарпатській обласній адміністрації та інших, завжди вболівав за Ужгород, був одним із засновників міського громадського об’єднання «Депутатський клуб «Позиція»».

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, працівники виконавчого апарату та Ради Старійшин міста висловлюють щире співчуття рідним та близьким, усім, хто знав Володимира Івановича Ломоносова. Хай спочиває з миром, а пам’ять про нього завжди буде світлою.

 

 

05 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів