На Тячівщині чоловік "вибивав" 1000 доларів, погрожуючи зброєю

На Тячівщині чоловік "вибивав" 1000 доларів, погрожуючи зброєю
Співробітники кримінальної поліції Тячівського відділу поліції затримали вимагача у Верхній Апші. Чоловік мав при собі щойно одержані 300 доларів, які були помічені люмінесцентною фарбою, пістолет та патрони.

 

До правоохоронців звернувся житель села Верхня Апша та повідомив, що у нього вимагають 1000 доларів США та погрожують вбивством. Співробітники Тячівського відділу поліції з’ясували, що 28-річний житель села Діброва Тячівського району вимагає гроші обгрунтовуючи це неякісним ремонтом автомобіля, який виконав заявник. Чоловік наполягав на передачі грошей в одному із гаражів Верхньої Апші. Заявник розповів поліції, що вимагач бив його та погрожував пістолетом.

Вчора, 4 січня, співробітники кримінальної поліції затримали підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ст.  189 Кримінального кодексу України, тобто вимагання. Його спіймали після передачі потерпілим частини грошей, а саме 300 доларів США. Кошти, помічені люмінесцентною фарбою, телефон, набої та предмет, схожий на пістолет турецького виробництва у підозрюваного вилучені. Його затримано в порядку ст. 208 КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання Тячівського відділу поліції. Чоловік уже мав справу з поліцією у минулому через факт шахрайства. Слідство триває.

Відповідно до чинного законодавства вимога передачі майна чи вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

05 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів