На Закарпатті за останні тижні припинили діяльність понад 5 тисяч підприємців

На Закарпатті за останні тижні припинили діяльність понад 5 тисяч підприємців
Найбільше закриваються підприємці, що надають послуги у сфері роздрібної та оптової торгівлі.

 

В Україні загальна кількість приватних підприємців зменшилася на 128,402 тисяч. Про це свідчать дані сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot, пише Економічна правда.

Як зазначається, з кінця грудня постійно знижується кількість зареєстрованих приватних підприємців. Масове закриття ФОПів здійснюється в кожній області України. Найбільше у: Київській (17176), Харьківській (12390) та Дніпропетровській (11196) області.

 

Найбільше закриваються підприємці роздрібної (43275) та оптової (8931) торгівлі , складських (10798) та транспортних послуг (7040).

Нагадаємо, 27 грудня президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців. Відповідно до нових норм, вже з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої та третьої груп, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку. Раніше ФОП, коли у певному періоді мав прибуток, то сплачував 5% податок та ЄСВ. Якщо ж руху коштів не було, то сплачувати не було необхідності.Тому багато підприємців тримали відкриті ФОПи, а платили податки тільки тоді, коли мали реальні прибутки.

Нововведення ще до почату дії призвело до масового закриття ФОПів людьми, які використовували їх не постійно - так званих "сплячих ФОПів".

 

06 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів