В Україні 3 липня стартувала офіційна виборча кампанія

Протягом липня партії та блоки, згідно із законом про вибори президента, можуть висунути кандидатів на цю посаду.

 

Як аналітики, так і безпосередні учасники виборчих перегонів кажуть, що цьогорічна боротьба за крісло президента сутт?во відрізнятиметься від усіх попередніх.
Президент Кучма неодноразово заявляв, що ці вибори будуть найбруднішими за всю історію незалежної України.

Сам він переконував, що на балотуватиметься на третій термін, тому перша особливість виборів - вони завершать майже 10-літній термін керівництва країною Леонідом Кучмою.

Хоча багато політиків, передусім, опозиційних, все ще припускають, що чинний президент змагатиметься за посаду втрет?.

Ще одна відмінність виборів 2004 року - за усіма прогнозами, вперше представник Комуністичної партії навряд чи виявиться серед двох основних суперників у перегонах.

Більшість аналітиків переконані, що до другого туру виборів вийдуть два Віктори: чинний прем'?р Янукович і прем'?р колишній - Ющенко.

Вибори відбуватимуться за новим законом, згідно із яким терміни виборчої кампанії скорочено на два місяці.

Тепер висувати кандидатів у президенти не мають права, як раніше, трудові колективи, а тільки партії та блоки або ж це можна зробити шляхом самовисунення.

Кожен кандидат на свою підтримку ма? зібрати не менше 500 тисяч підписів виборців.

Ще новації ці?ї виборчої кампанії - це обов'язкові теледебати між кандидатами, правила яких ще ма? встановити Центрвиборчком, а також прозорі скриньки для голосування.

У неділю, 4 липня відбудеться щонайменше 5 партійних з'їздів та інших заходів, де будуть названі кандидатами головні претенденти на президентську посаду.

 

04 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів