Закарпатська митниця у 2016-му збагатила Україну на 3 млрд гривень

Закарпатська митниця у 2016-му збагатила Україну на 3 млрд гривень
Протягом 2016 року Закарпатською митницею ДФС забезпечено надходження майже 3 млрд 113 млн грн митних платежів.

 

Фактичні перерахування за підсумками роботи впродовж 2016 року зросли відносно 2015 року на 14,7%.

Основними бюджетоформуючими товарами, які дозволили митниці ефективно та в значних розмірах наповнювати Державну скарбницю, протягом року, стали: автомобілі легкові; машини автоматичного оброблення інформації; кузови; частини та пристрої до моторних ТЗ; трактори; обладнання друкарське; двигуни внутрішнього згорання з іскровим запалюванням, вироби з пластмаси та інші.

Характерним для митниці є наявність у структурі доходів значної питомої ваги податків, сплачених суб’єктами ЗЕД, які за основним місцем акредитації не належать до зони діяльності Закарпатської митниці ДФС. За рахунок митного оформлення їхніх товарів сплачено понад 1 млрд 777 млн грн податків. Це становить 57,1% від загальних обсягів перерахувань. В 2015 році обсяги податків таких суб’єктів складали 1 млрд 567 млн грн податків – 57,8% від загальних обсягів перерахувань.

За результатами здійснення контрольних заходів митницею до Державного бюджету спрямовано 56,1 млн грн. Зокрема, за рахунок правильного визначення митної вартості товарів до бюджету спрямовано 52,7 млн грн; за рахунок класифікаційної роботи – 2,4 млн грн та за рахунок контролю правильності визначення країни походження товарів – 1 млн грн.

Також завдяки заходам, вжитих Закарпатською митницею ДФС, до державного бюджету України було перераховано 4 878 178,03 грн митних платежів, що надійшли за результатним проведеної претензійно-позовної роботи за випадками недоставляння до митниці призначення товарів, що переміщувались за процедурою МДП.

Фахівці митниці зазначають, що протягом 2016 року були впроваджені сприятливі умови для ведення бізнесу, зокрема, це стосується відміни додаткового імпортного збору, зменшення ставок ввізного мита, у зв’язку з набуттям чинності Угоди про вільну торгівлю України з ЄС та належний рівень взаємодії і партнерських відносин між експортерам-імпортерами та митницею.

ДФС у Закарпатській області

 

10 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів