З 4,5 тисяч розглянутих звернень громадян Закарпатська прокуратура задовільнила ... 84

З 4,5 тисяч розглянутих звернень громадян Закарпатська прокуратура задовільнила ... 84
За минулий рік до органів прокуратури Закарпаття надійшло 8 тис. звернень громадян

 

Відповідно до вимог Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014, зі змінами і доповненнями, повноваження органів прокуратури змінилися. Однак, незважаючи на це, громадяни продовжують направляти до органів прокуратури звернення щодо захисту своїх інтересів та поновлення порушених прав, вирішення яких уже не входить до повноважень прокуратури.

При цьому позбавлення органів прокуратури функції нагляду за додержанням і застосуванням законів не вплинуло на кількість звернень громадян, які надійшли на розгляд прокурорів. За відсутності передбачених законом повноважень щодо розгляду певного кола питань, порушених у зверненнях, упродовж 2016 року з   8   тис. звернень, які надійшли до органів прокуратури Закарпатської області, майже   3,3  тис, або кожне третє із розглянутих, у 5-денний термін переслано за належністю відповідному органу чи посадовій особі.

Вирішення питань, що найчастіше порушувались у зверненнях, переважно стосувались діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та порушень у сфері комунального господарства, надання послуг, соціального захисту населення, оформлення права власності на земельні ділянки, їх реєстрації тощо.

Основним критерієм ефективності роботи прокурорів з розгляду та вирішення звернень є реальне усунення порушень закону та поновлення конституційних прав і свобод громадян. Так, із вирішених 4,5 тис. звернень задоволено 84, в основному це скарги з питань неналежного чи тривалого досудового розслідування кримінальних проваджень.  

Значна увага прокурорами приділяється питанням особистого прийому громадян.  Так, на особистому прийомі прийнято майже 3 тис. закарпатців, особисто керівниками підпорядкованих прокуратур 514 осіб.

Крім цього, керівництвом прокуратури області  здійснюються прийоми громадян за місцем праці та проживання, в місцях позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

10 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів