Як розсипається фінансова піраміда Kairos на Закарпатті

Як розсипається фінансова піраміда Kairos на Закарпатті
Офіційно компанія про ліквідацію поки не заявляла, але уже понад 2 місяці не здійснює виплати, а велика кількість її представників заявляють про звільнення.

 

За офіційною легендою, Kairos Technologies LTD була заснована у Британії в 2015-м році й нібито займається захистом корпоративної інформації. Утім, ці факти протягом 2-х років функціонування компанії кілька разів ставилися під сумніви розслідуваннями журналістів та учасниками «піраміди», і оприлюднювалися в мережі. Згідно з ними, юридично компанія створена в офшорі й має фіктивну прописку в Британії (до прикладу Віргінські острови є офшором і фактично територією Британії), а походить з однієї з країн так званого СНД, найбільш ймовірно України або Росії.

Kairos позиціював себе як тип мережевого маркетингу, хоча насправді є класичною пірамідою за структурою. Але найбільша проблема, судячи з усього, в іншому – відсутності продукту, який начебто капіталізацію компанія за рахунок коштів інвесторів. Усі описані в бізнес-моделі Kairos «технології захисту корпоративної інформації» виглядають відвертою фантазією, вигадкою.

Пірамідна структура з неіснуючим продуктом є типовою моделлю так званих хайп-проектів – фактично афер з високим рівнем ризику а-ля МММ та інші відомі проекти. Останній з прикладів такого проекту – Helix Capital. Про нього писали навіть такі авторитетні видання як Forbes та Кореспондент. Компанія начебто займалася парками відпочинку, чайними плантаціями і так далі. Але також мала лондонську прописку, аналогічну бізнес-модель. Зрештою, засновника піраміди – хмельничанина затримала СБУ 1 грудня, а за кілька днів рішенням Тернопільського суду його арештували і випустили під заставу 5 мільйонів гривень. Зрозуміло, що засновник Helix Capital заперечує, що створив піраміду та наполягає, що є чесним та успішним підприємцем.

Однак масштаби Kairos можуть навіть перевищити Helix. Потенційним учасникам піраміди досі пропонують 4 пакета участі – $125, $597, $1577 та $2777. Під кожний з них ви повинні також надати певний об’єм пам’яті, фактично місця на комп’ютері, який буде 10 годин на добу підключений до мережі.

Все просто: ви реєструєтесь на сайті, купуєте комп’ютер з потрібним об’ємом пам’яті на «вінчестері», вносите суму і типу заробляєте. З пакету $125 вам обіцяють в день $0,34 або $10,42 в місяць. За максимального пакету – це $7,61 в день або $231,42 в місяць. Ви можете легко порахувати, про які відсотки з суми внеску йде мова. Це захмарні відсотки. Але все солідно, з вами укладають договір, усе задокументовано.

Через цей «трюк» з «місцем на комп’ютері» дехто спочатку гадав, що за вигаданими продуктами  Kairos, прихована гра з Bitcoin – криптовалюта, ціна на яку постійно зростає. Тоді був ще «трюк» з мобільними телефонами власного виробництва та кількома іншими продуктами. Але усі вони, схоже, не більше, ніж вигадка.

Адже протягом останніх кількох місяців учасникам Kairos постійно змінюють форму виплати, пропонують нові «продукти» та відтермінування виплат, а останні 2 місяць будь які виплати у будь якій формі взагалі зупинилися.

Більше того, в період свят до та після нового року окремі лідери, обличчя проекту Kairos почали записувати відео з усілякими поясненнями, що буде далі. Дехто навіть заявив про звільнення з компанії, але і запевнили у тому, що досі в неї вірять, і треба трошки зачекати, потерпіти. Іншими словами, нісенітниці. Ці відео через деякий час переважно видаляються з мережі.

До слова, головний герой відео вже після нового року заявив про звільнення з Kairos, але відео згодом зникло з мережі.

Першим гучним дзвіночком для учасників Kairos стало затримання представників компанії в Білорусі, де Kairos намагався розгорнути свою діяльність слідом за Україною та Росією. Кажуть, компанія активно також працювала навіть у Туреччині та Казахстані. В Україні либонь не основним регіоном Kairos стало як не дивно Закарпаття, де знайшлося чимало «інвесторів», регулярно проводилися зустрічі та семінари Kairos.

Втім, подейкують, усіх активних учасників Kairos сьогодні вже запрошують до іншого схожого проекту, лише з іншою назвою – когось запрошують ще заробити легкі гроші, а когось відбити втрачене на Kairos. Власне, у цьому й суть таких проектів.

За матеріалами Mukachevo.net

 

10 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів