Чи розщедриться Київ на 450 млн. гривень на Мукачівську об'їзну дорогу?

Чи розщедриться Київ на 450 млн. гривень на Мукачівську об'їзну дорогу?
За попередніми розрахунками вартість робіт із капітального будівництва ділянок об’їзду с.Ракошино становитиме близько 450,0 млн. грн.

 

Зважаючи на важливість розбудови дорожньої інфраструктури для  економічного і соціального розвитку області, численні звернення громадян, депутатський корпус Закарпатської облради на третьому пленарному  засіданні  п’ятої сесії прийняв звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо фінансування у 2017 році будівництва  автомобільної дороги в об’їзд с.Ракошино Мукачівського району.

У документі йдеться: «Впродовж останніх років депутатським корпусом неодноразово порушувалося перед центральними органами виконавчої влади питання про необхідність передбачення фінансування та продовження будівництва об’їзд с.Ракошино Мукачівського району на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-06 Київ–Чоп.

У зверненнях наголошувалося, що ця автомагістраль входить до складу транспортного коридору №5 та призначена для забезпечення внутрішньодержавних і міжнародних транзитних перевезень. Оскільки автомобільна дорога М-06 Київ-Чоп проходить через густонаселений пункт Ракошино, великий потік транспорту часто спричиняє аварії і навіть з трагічними наслідками, тому будівництво цього об’їзду є надважливим на цій ділянці дороги.

 Зокрема, за результатами аналізу даних обліку Служби автомобільних доріг у Закарпатській області, інтенсивність руху на зазначеному відрізку дороги перевищує норми, допустимі для населених пунктів. Окрім цього, величезна кількість транзитного транспорту, що проходить через с.Ракошино, значно погіршує екологічну ситуацію, негативно впливає на здоров'я жителів села.           

 Численні скарги жителів с.Ракошино на великий потік транспорту, що наражає їх на небезпеку, а упродовж  2016 року в с.Ракошино сталося 16 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинула 1 особа та 8 травмовано, погіршення екологічної ситуації, нарікання водіїв на ускладнений проїзд в межах населеного пункту, змусили прийняти рішення про необхідність будівництва  об'їзної дороги.

Згідно з розробленою на початковій стадії проектно-кошторисною документацією, вартість робіт із капітального будівництва ділянок об’їзду с.Ракошино становила 153,6 млн. гривень, і на сьогодні проектно-кошторисна документація потребує коригування у зв’язку із її застарілістю та необхідністю приведення у відповідність із новими національними стандартами з ціноутворення, якими необхідно керуватись при плануванні капітальних вкладень та фінансуванні будівництва.

За попередніми розрахунками вартість робіт із капітального будівництва ділянок об’їзду с.Ракошино становитиме близько 450,0 млн. грн».

Враховуючи викладене вище, депутати облради наголошують у зверненні: «з метою забезпечення вимог безпеки дорожнього руху, ефективного використання транзитних можливостей краю, просимо вжити заходів щодо фінансування у 2017 році з державного бюджету в необхідних обсягах будівництво об’їзду с.Ракошино Мукачівського району на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-06 Київ–Чоп». 

Текст звернення оприлюднено на сайті облради

За матеріалами прес-служби Закарпатської облради

 

11 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів