Чим розважають дітей із Луганщини, які гостюють на Закарпатті

Чим розважають дітей із Луганщини, які гостюють на Закарпатті
Як ми вже повідомляли, тридцятьох дітей та їхніх керівників із Станично-Луганського району Луганської області гостинно приймає Воловецька філія Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді ,,Арніка”.

 

12 січня з творчим візитом до гостей із Луганщини завітали педагоги Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Цікаві майстер-класи провели з учнями – юними луганчанами – керівники гуртків ,,Декоративно-ужиткове мистецтво” Тетяна Василівна Левляс, ,,Бісероплетіння” Світлана Юріївна Бая, ,,Фітодизайн” Анжеліка Карлівна Горват, ,,Оригамі” Оксана Андріївна Лібак.

Метою спілкування у творчих групах за інтересами було ознайомити дітей з історією виникнення гончарства, паперопластики, бісероплетіння, технологією виготовлення виробів із глини, природних матеріалів, паперу та бісеру.

Під час майстер-класів діти почули змістовні та захопливі розповіді педагогів про знаки-символи, які найчастіше зустрічаються в декоративно-ужитковому мистецтві; проявили свої естетичні смаки у ліпленні декоративної тарілки, показали свої творчі здібності під час виготовлення виробів з бісеру; а також навчилися моделювати і створювати різні форми об’ємних іграшок з паперу; засвоїли технологію виготовлення різдвяної іграшки з природних матеріалів тощо.

Творчий процес та дружня атмосфера надихали всіх учасників проявити свою самостійність, оригінальність, майстерність, креативність у виготовленні виробів з різних матеріалів. Результати такої копіткої, багатогранної роботи вразили. Юні луганчани вироби, підказані власною уявою та серцем, створені своїми руками як згадку про перебування на Закарпатті та втілення своєї мрії чи захоплення повезуть додому.

Спілкуючись з учасниками майстер-класів, керівники гуртків центру наголосили, що тепер, коли Україна стала на шлях національного державотворення, з особливою гостротою постає проблема відродження і формування української духовності, народних ремесел і традицій. Без усвідомлення своїх коренів неможливий розвиток культури та мистецтва. Саме національні традиції, звичаї та обряди рідної України об’єднують родину та друзів.

Для ознайомлення із творчістю своїх однолітків для гостей було розгорнуто виставку робіт вихованців Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Експонати, представлені на цій виставці, з радістю були передані дітям Луганщини на знак дружби і єднання.

Сподіваємося, що організовані майстер-класи стали для наших гостей не просто цікаво проведеним часом. Проявлені до кожного учасника увага та любов, вкотре засвідчили, наскільки доброзичливими та гостинними є закарпатці.

Крім того, для фахівців гурткової роботи та всіх, хто своїми руками уміє чи хоче навчитися виготовляти диво-вироби з природних матеріалів, фотографії кожного заняття (а фотографії дивіться нижче) можуть стати своєрідними методичними рекомендаціями з організації та проведення подібного роду позашкільної роботи.

Джерело: osvita.uz.ua

 

 

13 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів