Закарпатські прокурори розповіли чим займались у 2016 році

Закарпатські прокурори розповіли чим займались у 2016 році
Закарпатська обласна прокуратура підбила підсумки роботи за 2016 рік.

 

Слідчі прокуратури здійснювали досудове розслідування 466 кримінальних справ, були серед них і резонансні.

Упродовж 12 місяців 2016 року слідчими органів прокуратури області здійснювалось досудове розслідування у 466 кримінальних провадженнях, та за результатами їх розслідування 286 проваджень завершено.  37 кримінальних проваджень з обвинувальними актами скеровано до суду, у тому числі 4 - з угодою про визнання винуватості, - повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

У ході досудового розслідування встановлено збитків на суму понад 5 млн грн, з яких у ході слідствавідшкодовано понад 4,77 млн грн.

Із 37 скерованих до суду обвинувальних актів - 19 про злочини з ознаками корупції, 2 – у сфері земельних правовідносин та 1 – у бюджетній сфері.

Так, із загальної кількості направлених  до суду обвинувальних актів про злочини з ознаками корупції 5кримінальних проваджень  щодо працівників митниці, 3 – стосовно працівників державної лісової охорони,по 1 – стосовно працівника поліції та прикордонної служби, та ще 9 – стосовно інших категорій осіб.

Зокрема, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно виконувача обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, яка за посередництва фізичної особи вимагала 20 тис. доларів США за сприяння з використанням свого службового становища у виділенні у приватну власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення на території Ужгородського району.

Крім цього, закінчено досудове розслідування та обвинувальний акт скеровано до суду стосовно оперуповноваженого сектору карного розшуку Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області, який вимагав та одержав 20 тис грн за сприяння в уникненні кримінальної відповідальності двох осіб.

Також, протягом минулого року у провадженні слідчих прокуратури області перебувало 8 кримінальних проваджень у сфері охорони та використання лісових ресурсів, 2 з який з обвинувальними актами направлено до суду для розгляду по суті.

Всього, по кримінальним провадженням, які розслідували слідчі органів прокуратури, протягом минулого року по суті винесено 12 судових рішень, з яких 4 з ухваленням вироків.

До прикладу, за результатами судового розгляду кримінального провадження за обвинуваченням працівника Закарпатської установи виконання покарань №9 у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України (незаконне придбання та зберігання наркотичної речовини), останнього вироком Ужгородського районного суду визнано винним та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки із застосуванням іспитового строку в один рік.

Також, вироком Рахівського районного суду визнано винним працівника служби державної охорони, у вчиненні ДТП (ч. 1 ст. 286 КК України) та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

 

16 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів