І научать, і заплатять: закарпатські військові-резервісти відправились на навчання

І научать, і заплатять: закарпатські військові-резервісти відправились на навчання
Перша група резервістів оперативного резерву першої черги із Закарпаття відправилась для проходження навчальних зборів. Серед них і колишні військовослужбовці рядового складу, і офіцери, які пройшли службу в зоні проведення антитерористичної операції.

 

Ця група закарпатських резервістів проходитиме навчання на базі військової частини В0927 у м. Чугуїв Харківської області. Серед них як водії та санітари, так і розвідники та представники інших військово-облікових спеціальностей із Ужгорода, Мукачева, Тячівського, Воловецького та Рахівського районів. Частина з них проходила службу у складі цього ж підрозділу під час часткової мобілізації.

- До мобілізації майже 15 років я проходив службу у прикордонній службі, під час четвертої хвилі часткової мобілізації призвався до Збройних Сил України, - розповів медик Іван Бакош із Мукачева. –  Зараз як резервіст отримав виклик на навчальні збори, на підвищення кваліфікації. На зборах очікую вдосконалити свої навики, оскільки кожен резервіст має бути підготовленим, а можливості нашої армії зросли, підготовка здійснюється на набагато вищому рівні.

Як зазначили у обласному військовому комісаріаті, по прибуттю на збори резервісти отримають військову форму одягу, зброю, засоби захисту і проходитимуть підготовку і бойове злагодження разом із бригадою.

- Мета навчальних зборів у набутті резервістами бойових спроможностей, злагодженні військових частин, поглибленні військових навичок тих, хто раніше звільнився із лав Збройних Сил України, передачі бойового досвіду від резервістів військовослужбовцям, які нещодавно закінчили навчальні центри і прийшли до війська, - зазначив військовий комісар області полковник Богдан Череміський.

Триває підготовка до проведення наступних етапів навчальних зборів. Військовими комісаріатами Закарпатської області здійснюються заходи щодо оповіщення, виклику, проходження медичного огляду усіх резервістів оперативного резерву першої черги до інших військових частин.   Особливість цьогорічних зборів резервістів у тому, що частина їх, найбільш високотехнологічних спеціальностей, які потребують додаткової підготовки, пройдуть підготовку у навчальних центрах і на курсах підготовки при вищих військових навчальних закладах Збройних Сил України.

За повідомленням військового комісара, за всіма резервістами, які призиваються на навчальні збори, включно з часом проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, займана посада та середня заробітна плата на підприємстві. Також кожному резервісту гарантоване державне страхування і безкоштовне медичне забезпечення.

Довідково: Кожному резервісту, залежно від військового звання, виплатять:

- від 4800 до 6400 грн. - грошове забезпечення за 30 діб підготовки;

- від 1600 до 3100 грн. - одноразове грошове заохочення за підсумками року (тим хто виконав програму зборів);

- від 6 до 15 грн.- добові за кожен день перебування у військовій частині;

- 3200 грн. - одну мінімальну заробітну плату на місяць тим, які на день призову на збори не працюють.

Група по роботі з особовим складом

та громадськістю Закарпатського ОВК

 

16 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів