Відновлювати електропостачання після снігового циклону в Закарпатті довелося 300 працівникам

Відновлювати електропостачання після снігового циклону в Закарпатті довелося 300 працівникам
Проходження потужного снігового циклону протягом 13-14 січня поточного року завдало значної шкоди системі електропостачання Закарпатської області.

 

Загалом у результаті негоди в суботу було відключено 5 ліній напругою 110 кВ, 5 ліній напругою 35 кВ, 57 повітряних ліній напругою 6-10 кВ, було відключені 816 трансформаторних підстанцій. Тобто, в результаті без електропостачання опинилися 135 населених пунктів повністю та ще 54 частково у шістьох районах області – Воловецькому, Міжгірському, Свалявському, Перечинському, Великоберезнянському та Ужгородському.

Керівництво ПАТ «Закарпаттяобленерго» під час проходження циклону та впродовж усіх вихідних цілодобово працювало в штабі й координувало хід відновлювальних робіт, очолював штаб особисто генеральний директор Віктор Петров.  

Основною причиною припинення електропостачання стало падіння дерев, які не витримували снігового покрову, результатом чого стали обриви проводів повітряних ліній, а в деяких випадках навіть зламані опори.

Роботи були ускладенені тим, що здебільшого обірвані повітряні лінії розміщені в гірській, важкодоступній місцевості, тож доїхати до них було практично неможливо. Фактично працівники ПАТ «Закарпаттяобленерго» несли обладнання, необхідне для ремонтів, на собі й по пояс в снігу діставалися до місць обривів. Старожили обленерго кажуть, що не пригадують таких снігопадів із кінця 60-х років минулого століття.

Загалом у відновлювальних роботах були задіяні понад 300 працівників ПАТ «Закрапаттяобленерго» та майже 30 одиниць спецтехніки у місцях, де це було можливо. 

Пік негоди припав на суботу, 14 січня, проте того ж дня вдалося практично повністю відновити постачання електроенергії по всіх лініях високого класу напруги. Роботи не припинялися і в неділю, 15 січня,  спрямовуючи зусилля в першу чергу на відновлення електропостачання населення. Наразі, станом на 16 січня, лишаються тільки одиничні локальні відключення, до кінця дня їх планують усунути.

Керівництво ПАТ «Закарпаттяобленерго» висловлює щиру подяку всім споживачам за порозуміння.

Прес-служба ПАТ «Закарпаттяобленерго»

 

16 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів