20 січня в Ужгороді відбудуться «Різдвяні зустрічі-2017» Україна - Польща

20 січня в Ужгороді відбудуться «Різдвяні зустрічі-2017» Україна - Польща
Товариство українців із Польщі везе до Ужгорода коляди, містяни зустрічатимуть їх вертепом

 

Ще в 2014 році між Польським товариством ім. Г.Огнєвич в Ужгороді та Товаристом українців у Польщі було укладено угоду про співпрацю. Відтоді представники товариств навідують одне одного із культурницькими проектами та з метою обміну досвідом і знайомства з традиціями.

Цього разу товариство українців у Польщі завітає до Ужгорода 20 січня на "Різдвяні зустрічі-2017".

Так, народний гурт "Сьпіванка" (керівник Марія Білас, художній керівник Маріанна Яра) із польського села Мокре, що існує при товаристві «Баладгора, потішать ужгородців підготовленими з нагоди візиту колядами. Тоді як ужгородські партнери - зразковий дитячий ансамбль танцю «Веселка» (художній керівник Людмила Петрецька), вокальна студія ЦТР «Едельвейс» (музичний керівник Вікторія Ковач) та школа № 5 зустрічатимуть гостей вертепом. 

20 січня в ході візиту учасники проекту насамперед навідаються на обласну телерадіокомпанію, де стануть головними героями телепрограми "Ранок на Тисі". Відтак завітають до народного музею закарпатської літератури задля зустрічі із головою обласного осередку Спілки письменників України Васлем Густі. Потому в обласному музеї народної архітектури та побуту гулятиме вертеп, а затим в одному з ресторанів міста на завершення зустрічі лунатимуть коляди, повідомила Галина Ігнацевич.

Організатори заходу: Закарпатський осередок ВГТ «Бойківщина ХХІ ст.» (голова Галина Ігнацевич), Закарпатський музей архітектури та побуту (директор Василь Коцан); Польське товариство ім.. Г.Огнєвич в Ужгороді (голова Галина Вакарова).

За матеріалами Закарпаття онлайн 

 

17 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів