Виставку до ювілею презентує Сергій Біба в Ужгороді

Сергій Біба представить ретроспективну виставку в обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая

 

Не так давно знаний закарпатський митець Сергій Біба відзначав ювілей, із нагоди чого презентував свою творчість у галереї "Ужгород".

Зараз автор експонує своє "Вибране" і в Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая. Добірку складуть живописні полотна, написані митцем у різні періоди: від 90-их і до сьогодні.  

Як характеризує творчість художника-модерніста мистецтвознавець Галина Рижова, "Упродовж усього свого життя в мистецтві, а це понад три десятиліття, він шукає і, на щастя, знаходить однодумців, які бачать оточуючий всесвіт, як він і слухають мелодію буття, як він... Сергій Біба у безпредметному малярстві сміливо грається з вертикальними та горизонтальними площинами (натяк на В.Кандинського: вертикаль – чоловіче, а горизонталь – жіноче начало). Часом його полотна нагадують яскраві коштовно-східні арабески, а іноді схожі на різноколірні вітражі готичних соборів".

Примітним для митця є і те, що він зумисно не називає свої роботи, даючи можливість глядачеві самостійно відчувати й тлумачити побачене. 

Відкриття виставки відбудеться 20 січня о 16.00.

Довідково

Сергій Біба народився 19 листопада 1966 року в селі Кушниця на Іршавщині. Навчався у художній студії Золтана Баконія. Член НСХУ, лауреат обласної премії ім.Й.Бокшая та А.Ерделі. Учасник численних обласних, всеукраїнських та міжнародних експозицій, симпозіумів, пленерів. Роботи митця прикрашають музейні і приватні збірки в Україні та на теренах близького зарубіжжя, а також у Данії, Голландії, Німеччині, Швейцарії, Австрії, Італії, Ізраїлі, Японії, США й інде.

Управління культури Закарпатської ОДА

 

17 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів