2016 видався для Мукачівської греко-католицької єпархії нелегким

2016 видався для Мукачівської греко-католицької єпархії нелегким
Про це заявив владика Мілан Шашік під час традиційної  різдвяної зустрічі з журналістами.

 

За словами очільника Мукачівської греко-католицької єпархії, Церква, як і все суспільство, відчуває наслідки від війни та економічної кризи. Попри те минулого року було освячено 11 нових церков та каплиць, в т. ч. і величний собор святих Кирила і Мефодія у Мукачеві (усього за часи незалежності збудувано 220 нових храмів, ще 35 – будуються). У 2016 також зведено 13 парафіяльних будинків.

За словами владики Мілана, торік було висвячено 13 священників, а 6 закарпатських панотців виїхали до США на допомогу Пітсбургзькій метрополії.

За минулий рік також вдалося здійснити реконструкцію парку перед кафедральним собором в Ужгороді, про який свого часу була бурхлива полеміка в пресі.

Долучилася єпархія і до видання двох книжок про культурну спадщину – фотоальбому «Міста і села Закарпаття» Флоріана Заплетала та книги «Дерев’яні церкви та дзвінниці Закарпаття» Михайла Сирохмана. «Таким чином ми презентуємо світові наші культурні надбання», - відзначив владика Мілан.

Головне побажання на цей рік у Мукачівського греко-католицького єпарха – аби закінчилася війна на сході України. Владика закликав закарпатських журналістів до моральності та відповідальності за свої слова, бо залишатися самим собою завжди нелегко.

uzhgorod.net.ua

 

18 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів