Неправдиві відомості у е-деклараціях закарпатських судді і мера виявила прокуратура

Неправдиві відомості у е-деклараціях закарпатських судді і мера виявила прокуратура
Суддя Ужгородського міськрайонного суду та один з міських голів внесли недостовірну інформацію у електронну декларацію – прокуратурою розпочато кримінальні провадження

 

З’явились перші результати роботи відділу організації діяльності у сфері запобігання корупції прокуратури Закарпатської області з опрацювання та аналізу електронних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Зокрема, в ході аналізу декларації одного із суддів Ужгородського міськрайонного суду виявлено факт внесення завідомо неправдивих відомостей до зазначеного документу. У зв’язку з чим слідчим відділом слідчого управління прокуратури області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

Крім цього, раніше виявлено аналогічні порушення при подачі електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування одним із міських голів Закарпатської області.

Таким чином, станом на 20 січня 2017 року прокуратурою області виявлено 2 кримінальні правопорушення пов’язані із внесенням недостовірної інформації у електронні декларації.

Поряд з цим, прокуратура області продовжує здійснювати аналіз всіх електронних декларацій поданих у 2015 році особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, про результати роботи громадськість буде повідомлено додатково.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

20 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів