Не подобаються українські ПДР? Подивіться, що в світі вимагає дорожня поліція!

Не подобаються українські ПДР? Подивіться, що в світі вимагає дорожня поліція!
У різних країнах правила дорожнього руху часто не співпадають, натомість викликають подив, сміх чи обурення.

 

Японія

Власники автомобілів повинні обережно їхати біля пішоходів. Якщо водій обіллє перехожого водою з калюжі, отримає штраф..

Філіппіни

Це країна пекельних пробок. Тому влада вирішила зменшувати кількість автівок на дорогах, видаючи дозволи на їзду. Він залежить від номерного знака. По понеділках на дорогах не повинно бути машин, номерні знаки яких закінчуються на 1 і 2, по вівторках - 3 і 4, по середах - 4,5,6, по четвергах - 7 і 8, по п'ятницях - 9 і 0. Заборона діє з 7:00 до 19:00. У вихідні дні обмежень немає.

Італія

Якщо водій перевозить домашніх улюбленців в автівці, то обов'язково повинен пристебнути їх ременями безпеки.

Кіпр

У цій країні заборонено пити і їсти під час руху.

Фінляндія

Водіям таксі тут не можна вмикати музику в присутності пасажира. В разі порушення правила, вони зобов'язані заплатити відрахування державному авторському комітету.

Німеччина

Водіям заборонено водити автівку босоніж, інакше через відсутність взуття при аварії у водія можуть відібрати страховку.

Також серйозні штрафи передбачені за нестриманість водіїв. Не можна показувати середній палець, язик, інші непристойні жести чи викрикувати образливі слова. Наприклад, жест "середній палець" коштуватиме водію від 600 до 4 тис. євро штрафу. За слово "ідіот" або "божевільний" - власника автомобіля оштрафують на 250 євро, а слова "стара свиня" і "лайно погане" вартуватимуть 2,5 тис. євро. Якщо водій звернеться до поліцейського на "ти", то спіткає стягнення в 600 євро.

США

У Каліфорнії жінкам заборонено сідати за кермо у вечірній сукні з довгим подолом. Також не можна мити або витирати машину старою нижньою білизною.

У штаті Вашингтон кожен водій, який задумав вчинити злочин, зобов'язаний при в'їзді в місто зателефонувати начальнику поліції і повідомити йому про свої плани. Даний закон покликаний зменшити кількість злочинів, а його невиконання є обтяжуючою обставиною.

У Мінессоті, якщо раптом, водій везе мавпу, то зобов'язаний посадити її на переднє сидіння. Якщо тварина сидітиме на задньому сидінні, водія оштрафують.

У Пенсільванії, якщо авто на дорозі зустрінеться з вершником на коні, водій повинен зупинити машину і накрити її ковдрою або чохлом, щоб тварина не лякалась. Якщо це не допомагає і кінь як і раніше боїться йти, водій повинен сховати автомобіль в кущах.

У штаті Делавер заборонено переодягатися в автомобілі.

У штаті Міннесота в місті Міннеаполіс не можна їздити на червоному автомобілі, а в місті Денвер заборонено рухатися на чорних машинах в неділю.

На Алясці водіям заборонено перевозити собаку на даху автомобіля. Така заборона пов'язана з історією про кандидата в президенти США Мітте Ромн. Під час щорічної поїздки на відпочинок через нестачу місця в салоні він прикріпив спеціальну клітку на дах автомобіля і посадив туди собаку. Його ірландський сетер Шеймус 12 годин провів у такій поїздці. Коли справа дійшла до виборів, багато виборців оцінили таку поведінку Ромні, як негуманну.

У Кентуккі жінкам заборонено водити машину в купальнику. Однак, заборона не діє, якщо у пані є засоби самозахисту або її супроводжують два поліцейських.

У штаті Алабама, як і в Німеччині, заборонено водити машину босоніж. Таке рішення було прийнято після того, як винуватець аварії заявив, що не зміг зупинити автомобіль, бо педаль гальма була дуже гарячою. Також тут не можна керувати автомобілем із зав'язаними очима.

За матеріалами Валерії Наливайко, "Українські реалії"

 

21 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів