Ужгород крізь ХХ століття: в місті проведуть віртуальну подорож в епоху Габсбургів

Ужгород крізь ХХ століття: в місті проведуть віртуальну подорож в епоху Габсбургів
Платформа Nomen продовжує цикл публічних розмов та освітніх зустрічей у місті Ужгород. На цей раз ми запрошуємо вас на зустріч з істориком Владиславом Товтином, який підготував для нас віртуальну подорож «Ужгород крізь ХХ століття».

 

Яким бачили Ужгород його мешканці та гості в часи Австро-Угорської імперії, за Республіки та в радянський період – про це будемо говорити з Владиславом протягом трьох зустрічей. Перша частина нашої віртуальної подорожі крізь минуле століття буде присвячена Ужгороду в епоху Габсбургів. 

На початку 20 століття Ужгород був маленьким містом на околиці Австро-Угорської імперії. Чим він цікавив туристів? Де і як розважалися мешканці міста? Де дивилися кіно, у що вдягалися, як пили каву в готелі «Берчені»? Якими були найкращі готелі й ресторани Ужгородського комітату? Через історію повсякдення, архітектуру, культуру і побут ми спробуємо побачити, яким було наше місто понад 100 років тому. 

Владислав Товтин – історик, закінчив Ужгородський національний університет. Займається культурним і гастрономічним туризмом у Карпатському регіоні. Учасник проекту «Відкриті екскурсії Ужгородом».

Докладніше дивіться ТУТ.

 

23 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів