Чи і як вплине закриття ужгородських ФОПів на економіку міста і рівень безробіття

Чи і як вплине закриття ужгородських ФОПів на економіку міста і  рівень безробіття
УжІнформ поцікавився у керівника податкової інспекції Ужгорода Марії Бадиди, чи призведе закриття ФОПів в Ужгороді до збільшення кількості безробіття.

 

Як повідомила голова податкової інспекції Ужгорода Марія Бадида наразі свою діяльність припинили переважно «сплячі» ФОПи, які не здійснювали активної діяльності та не сплачували податків до міського бюджету. Відтак на економіку міста це вплине не надто, а от ситуацію з безробіттям таке закриття може погіршити. Адже якщо невеликі підприємства не зможуть платити новий податок та збільшити заробітну плату своїм працівникам, підприємство доведеться закрити, а людей звільняти. Наскільки стане більше безробітних в Ужгороді, через закриття ФОПів, податківці зможуть сказати не раніше травня.

Марія БАДИДА голова податкової інспекції Ужгорода

Тільки коли нам подадуть звітність, а це буде 9 травня – за перший квартал 2017 року. Тільки тоді ми побачимо скільки у нас буде подано що звільнено працівників у приватних підприємців. Сьогодні ще говорити про це рано, але воно може бути і так. Бо якщо є ПП на другій чи третій групі, то він може мати і десять і двадцять найманих працівників. І зараз вони почнуть рахувати, що ага, мені зараз досить не десять, а тільки п’ять для того аби я міг провести такі нарахування і такі виплати.

За матеріалами УжІнформ

 

25 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів