"Липового" дипломата зі справжніми контрабандими сигаретами хоче бачити Закарпатська прокуратура

"Липового" дипломата зі справжніми контрабандими сигаретами хоче бачити Закарпатська прокуратура
Прокуратурою Закарпаття оголошено про підозру «фейковому» дипломату, який намагався провезти через кордон під виглядом дипломатичного вантажу 5 685 блоків тютюнових виробів.

 

Прокуратурою Закарпатської області повідомлено про підозру у самовільному присвоєнні владних повноважень, поєднаним із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь та використанням завідомо підробленого документа (ч. 1 ст. 353, ч. 4 ст. 358 КК України) «фейкововому» працівнику Посольства України в Словаччині, який намагався перевезти через кордон велику партію тютюнових виробів.

Нагадаємо, що йдеться про події травня 2016 року, коли на пункті пропуску “Лужанка” на українсько-угорському кордоні під виглядом дипломатичного вантажу контрабандисти намагалися вивезти з України велику партію тютюнових виробів.

Тоді митники запідозрили наявність контрабанди (сигнал про сигарети дав службовий собака) й почали наполягати на огляді. Вони зв’язалися з Міністерством закордонних справ України і після отримання дозволу на огляд мікроавтобуса виявили 5 тисяч 685 блоків сигарет вартістю 620 тис грн. Сигарети й мікроавтобус були вилучені.

Через відсутність по місцю проживання самого удаваного дипломата і зважаючи на те, що він жодного разу не з`являвся за викликом прокурора на проведення слідчих дій, підозру вручено його рідному брату.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 353 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років; ч.4 ст. 358 – обмеженням волі на строк до двох років, інформує Прес-служба прокуратури Закарпастької області.

 

26 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів