Координатори проекту «Енергоефективність у житловому секторі України» залучають до участі ужгородські ОСББ

Координатори проекту «Енергоефективність у житловому секторі України» залучають до участі ужгородські ОСББ
Протягом двох днів в Ужгороді працювали координатори проекту «Енергоефективність у житловому секторі України» від World Bank Group Михайло Павличенко, Альона Деригуз, радник із питань комунікацій Борис Павлов.

 

На зустрічі в Ужгородській міській раді вони розповіли, що проект «Енергоефективність у житловому секторі України» працює з 2010 року за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації. Робота ведеться на двох рівнях – центральному (напрацювання і лобіювання законодавства для ефективної діяльності ОСББ) і місцевому. Допомагають у розробці місцевих програм енергозбереження, проводять просвітницькі заходи, надають рекомендації з енергозбереження  багатоповерхівок,  аж до огляду приміщення, визначення пріоритетів, що саме треба зробити, розрахунків. скільки це коштує, у скільки обійдеться залучення кредитних ресурсів, чи потенційна економія покриє витрати на проведення робіт і забезпечення кредиту тощо.

Ішлося  також про найбільш ефективний ланцюг партнерства: державні органи влади – місцеві ради – мешканці ОСББ. Гості наголосили: готові співпрацювати з Ужгородом у будь-якому зручному форматі – щодо просвітницької роботи з ОСББ, реалізації "точкових" проектів чи напрацювання загальної концепції підвищення енергоефективності багатоповерхівок.

Представники проекту побували в ОСББ «Свожек» на вулиці Мондока,34 в Ужгороді, ознайомилися з реалізацією проекту влаштування теплоізоляції фасаду житлового будинку. Пізніше в Ужгородській міській раді відбулася зустріч із керівниками ОСББ, ЖБК нашого міста. Їх ознайомили з проектом, розповіли про основні аспекти енергоефективності на прикладах конкретних будинків в українських містах, які вже взяли участь у програмі, шляхи економії коштів, економії енергоресурсів,  раціональне утеплення будинку (які матеріали краще використовувати, на що звертати увагу при утепленні, типові помилки) та інші заходи щодо термомодернізації будинків. Альона Деригуз підкреслила, що перевага проекту у його прозорості, всі багатоквартирні будинки в Ужгороді можуть взяти участь без проходження конкурсу.

За матеріалам прес-служби Ужгородської міської ради

 

27 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів