Коментар Іштвана Цапа про ситуацію з хабарем, прокуратурою і ймовірною втечею

Коментар Іштвана Цапа про ситуацію з хабарем, прокуратурою і ймовірною втечею
Перший заступник міського голови Ужгорода Іштван Цап, якого звинувачують у вимаганні хабара за приватизацію земельної ділянки, сьогодні на 9 годину ранку прийшов до прокуратури Закарпатської області щоб спростувати усі звинувачення.

 

За словами Іштвана Юліусовича, він щойно повернувся з Києва і одразу прийшов до обласної прокуратури, хоча офіційно ще сьогодні перебуває у робочому відрядженні.

Він додав, що прийшов до обласної прокуратури з’ясувати, що ж відбувається.

"Я прийшов у прокуратуру, бо нібито мене шукають, то я прийшов спитати, в чому справа. Чи не простіше було в тій ситуації, якщо була задіяна прокуратура, спецслужби, дочекатися, коли мені передадуть гроші, щоб напевне затримати й одягнути наручники? Не вийшло. Потім захотіли картинку – він у бігах. Не вийшло, я сам прийшов. Подивимося, що буде далі".

Заступник міського голови додав, що, наскільки йому відомо, напередодні до Ужгородської міської ради принесли повідомлення про підозру на його прізвище:

"Причому, що дивно, навіть не поспілкувашись, не відібравши пояснення, вчиняють певні процесуальні дії. Не буду давати оцінку таким речам. Судячи з ажіотажу, мабуть, є певні підстави вважати, що це доволі гарно зрежисована ситуація".

На питання журналістів, ким могла бути створена така ситуація, відповів:

"Ворогів багато. Я назву тільки кілька речей, про які всі знають. На самому початку каденції нами було ініційовано мораторій на виділення вільної землі, а руки в багатьох чешуться. Резонансною й конфліктною справою була спроба забудови в центрі Ужгорода поблизу облмуздрамтеатру, по цій ситуації триває серйозна війна. Я виступив позивачем у справі про повернення цієї землі громаді. Ринкова вартість ділянки вимірюється навіть не п’ятьма нулями".

Іштван Цап також сказав, що не знає особисто людину, яка нібито несла йому гроші, тільки візуально.

"Якщо це та людина яку я бачив у коридорах, то він заходив до мене і намагався дати мені якісь гроші, але я його зі скандалом вигнав. Йому прямо пояснили, що нема чого з такими речами сюди ходити. Але треба розуміти, що таких "рішал" багато ходить по міськраді".

«Є багато питань, на які треба давати відповіді. Я казав і кажу це. Мабуть, багатьом хотілося б бачити мене «в бігах» або закритим, насолив, напевно, багатьом. Але нічого, я знав, на що йду. Загалом багато хто не може пробачити нашу активність по ProZorro, багато хто не може пробачити впровадження е-квитка, ми єдине місто в Україні, яке виплачує компенсацію перевізникам тільки на підставі джіпіес-моніторингу, чиновники до цього процесу не причетні. Є низка питань, за які можна очікувати, що, як мінімум, тобі спалять машину», – пояснив Іштван Юліусович.

Він також підтвердив, що в його будинку провели обшук, проте не знайшли ні зброю, ні наркотики, ні значних сум.

"Зі слів старшого сина, забрали 5 тисяч євро, які він отримав за продаж свого авто на словацьких номерах. Нічого не знайшли, напевно, були розчаровані цим прикрим фактом", - додав Цап.

На питання журналістів, чи має він угорський паспорт, відповів, що, звісно, ні.

Іштван Цап також заявив, що за рік жодної вільної ділянки комерційного призначення в Ужгороді виділено не було.

За матеріалами Прес-служби Ужгородської міської ради

 

27 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів