"Найякісніші змилися": фахівець зазначає, що тенденція до заробітчанства на Закарпатті посилюється

"Найякісніші змилися": фахівець зазначає, що тенденція до заробітчанства на Закарпатті посилюється
Досвід останніх років показує, що європейський роботодавець в першу чергу зацікавлений в освічених спеціалістах, а не звичайних робітниках.

 

Соціальні прогнози показують, що тенденція до заробітчанства тільки посилюється. Дехто цей процес називає початком 5-ої хвилі еміграції.

Але є особливість – виїхати хоче багато хто, але Європа потребує якісних спеціалістів. Про це соціолог, професор УжНУ Федір Шандор розповів у коментарі для Укрінформ.

—У Європі пройшла мода на чорноробів. Там зараз будь-хто не потрібен. А для того, аби з’явилася якість – спеціаліста треба виховати – це затрати, які ми робимо не для себе. Нам лишається відбраковане, бо коли виїде за кордон якість – те, що було неякісне для них, для нас зійде за якісне. Отак зараз у медицині, освіті, економіці. В будь-якій сфері 99% непрофесіоналів. Багато хто перейшов у приватний бізнес. Багато хто просто здався. Найякісніші змилися. Це не песимістичний прогноз – це факт. Ми уже це маємо на Закарпатті, - стверджує експерт.

Крім того, заробітчанство народило на Закарпатті ціле покоління так званих «мажорів», розповідає соціолог Віктор Пащенко. Батьки мають на меті «вивчити дитину», але в це поняття швидше вкладається «надіслати досить грошей, щоб закрити всі сесії», відтак, поняття освіти нівелюється як таке. Так звані «мажори» вихваляються дорогими телефонами та машинами, при цьому не маючи поняття що таке робота і як заробляються гроші.

Джерело: www.mukachevo.net

 

27 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів