Головна "корупційна" справа Ужгорода: підсумки третього дня

Головна "корупційна" справа Ужгорода: підсумки третього дня
Найбільш резонансною подією в Ужгороді і навіть далеко за його межами продовжує залишатися "корупційний" скандал, в якому фігурують перший заступник міського голови Ужгорода Іштван Цап, голова "земельної" комісії міської ради, депутат Станіслав Пономарьов та "посередник", який нібито передавав хабар за прийняття на сесії рішення про дозвіл на викуп земельної ділянки.

 

Нагадаємо, перший заступник міського голови Іштван Цап, якого вже встигли "затаврувати" званням корупціонера, "відправити" в "біга" і звинуватити в переховуванні від слідства – та й не абихто, а сам Генеральний прокурор, – сьогодні вранці повернувся з відрядження і на початок робочого дня, 9 ранку, прибув у прокуратуру Закарпатської області.

Там йому вручили повідомлення про підозру, а згодом заступник прокурора області Андрій Манькут на брифінгу повідомив, що прокуратура вважає: Цап таки збирався переховуватися від слідства. Аргументи: його мобільний телефон був не на зв'язку, він дізнався про події, проте ніяких дій (будучи у відрядженні в Києві) не вчинив.

Уже після 13 години відбулося судове засідання Ужгородського міськрайонного суду під головуванням судді Придачука. Служитель Феміди повідомив, що має на сьогодні ще 8 справ про обрання запобіжного заходу особам, які перебувають під вартою, часу не має, тому питання про міру запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади щодо Іштвана Цапа розглядатиме у понеділок.

Натомість щодо Станіслава Пономарьова суддя встановив заставу в 96 тисяч гривень, а для "посередника" – 40 тисяч. Якщо кошти не будуть внесені, вони мали б перебувати під вартою.

Уже під вечір стало відомо, що заставу сплатили, підозрюваних відпустили. Водночас прокуратура Закарпаття повідомила, що готується апеляція – правоохоронці вважають, що за дії, де йдеться про 40 тисяч гривень, визначені як застава суми – замалі.     

Нагадаємо також, що в соцмережах повідомили, що в Ужгороді на вулиці Кошицькій горить будинок колишнього головного міліціонера Василя Варцаби.

 

 

27 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів