Трав'яні чаї, які допоможуть пережити зиму

Трав'яні чаї, які допоможуть пережити зиму
У зимові холоди прийнято зігріватися гарячим чаєм, кавою або какао. Ми ж пропонуємо вживати трав'яний чай, який здатний не просто зігріти, але ще й підняти тонус організму, вберегти його від застуди і змусити його підбадьоритися.

 

Користь, яку приносять трав'яні чаї, вже давно підтверджена сучасними медичними дослідженнями, і її важко переоцінити. Необхідно відзначити, що трав’яні чаї багаті мікроелементами, вітамінами та поживними речовинами. Регулярне їх вживання уповільнює процес старіння і нормалізує обмінні процеси в організмі. Вони здатні зупинити прогресування багатьох хронічних захворювань, і просто, зігріти в зимову негоду.

Сьогодні ми розповімо про корисні квіти та трави, які варто додавати в зимовий чай.

chai_z_lavandi.jpg (54.72 Kb)

Зимові трав’яні чаї: лаванда

Лаванда відома своїм седативним ефектом - при безсонні і нервовому напруженні допоможе один її запах, який, до речі, добре вбиває інші запахи і відлякує міль. Лаванда знімає втому, відновлює сили, покращує кровообіг. У результаті швидше загоюються рани, проходить запалення, міцнішими і здоровішими стають шкіра і волосся. Лаванда також бореться із застудою, позбавляє організм від шлаків і благотворно впливає на жіночий організм. У чай варто додавати не більше 10 квіток лаванди і в такому вигляді пити хоч щодня. 

chai_z_zhasminom.jpg (42.5 Kb)

Зимові трав’яні чаї: жасмин

Жасмин благотворно впливає на нервову систему: бореться з депресією, страхами, невпевненістю, головним болем. Він заспокоює і при цьому підсилює сексуальний потяг. Також жасмин нормалізує жіночу гормональну систему, підтримує в організмі бадьорість, нормалізує вироблення інсуліну і бореться з алергією. Його не заварюють окремо, а додають до зеленого чаю. Корисними властивостями володіють як квіти, так і листя жасмину, але квіти все-таки ефективніші, але й коштують дорожче.

chai_z_chebrecem.jpg (34.82 Kb)

 

Зимові трав’яні чаї: чебрець

Слово «чебрець» в давньогрецькій мові означало силу духу. Звідси легко здогадатися про підбадьорливий, відновлюючий ефект чаю з чебрецем. Пийте при застуді та кашлі, а також після серйозних тривалих захворювань. Чебрець хороший помічник в реабілітаційному періоді. Вживати його можна щодня, навіть дітям. Але краще в першій половині дня. Чай з чебрецем підвищує працездатність, загоює рани, знімає біль, протистоїть розвитку алергії. Чебрець містить вітаміни В, С, каротин, органічні кислоти, камедь і поліфенол, який захищає генетичний матеріал клітин. Взимку гарячий чай з чебрецем зігріє вас, а жарким літом - навпаки освіжить. 

myata_chai.jpg (139.34 Kb)

Зимові трав’яні чаї: м'ята

Усім відомий ароматний чай з м'ятою, що заспокоює, освіжає, відновлює сили. Крім того, приводить в норму роботу серця, лікує простудні захворювання і добре втамовує спрагу. Чай з м'ятою - чудесний помічник жінкам, однак ворог чоловікам. М'ята знижує рівень тестостерону, тим самим підриваючи чоловічу силу. Зловживати м'ятою не варто - велика кількість ментолу може не сподобатися вашому шлунку, так що змішуйте м'яту із зеленим або чорним чаєм.

chai_z_melisi.jpg (47.7 Kb)

Зимові трав’яні чаї: мелісса

На відміну від м'яти, меліса не шкодить чоловікам. В іншому корисні властивості збігаються. Плюс меліса знижує артеріальний тиск (не всім це піде на користь), покращує апетит, знімає м'язові спазми. Відмінні ліки при безсонні, дратівливості і депресії.

chai_z_romashki.jpg (111.53 Kb)

Зимові трав’яні чаї: ромашка

Ромашковий чай можна пити з найменшого віку. Він підвищує імунітет, знімає спазми і разом з тим усуває біль, допомагає при запаленні шлунку і взагалі нормалізує травну систему, запобігає утворенню каменів у нирках і в цілому заспокоює. Ромашку можна заварювати окремо або змішати з іншими травами, приготувавши збір за власним смаком.

chai_z_shavlieyu.jpg (56.05 Kb)

Зимові трав’яні чаї: шавлія

Шавлія покращує апетит, перешкоджає здуттю живота і знімає спазми, покращує пам'ять і загострює почуття. Крім спазмалітічної має протизапальні, глистогінні і протибактеріальні властивості. Шавлія схильна «висушувати» - наприклад, усувати слиз в горлі і дихальних шляхах, припиняти вироблення грудного молока, знижувати потовиділення. Чай з шавлії корисний для жіночого здоров'я як в молоді, так і в більш зрілі роки. В цілому, він зміцнює нервову і травну системи. Стародавня приказка говорить, що людина не може померти, якщо у неї в саду росте шавлія.

ivan_chai.jpg (24.44 Kb)

Зимові трав’яні чаї: іван чай

Іван-чай, він же кипрей вузьколистий або Копорський чай, застосовується для профілактики і лікування різного роду пухлин і чоловічих хвороб. Іван-чай бореться з інфекціями, підвищує імунітет, загоює виразки шлунка, очищує кров, усуває алкогольні та харчові отруєння, знімає головний біль і зміцнює коріння волосся. Ця трава містить величезну кількість мікроелементів, а також органічні кислоти, вітаміни, флаваноіди і пектин.

chai_z_karkade.jpg (74.6 Kb)

Зимові трав’яні чаї: каркаде

Каркаде називають червоним чаєм, але по суті це висушені квіти суданської троянди, або гібіскуса. Каркаде заварюють без будь-яких добавок. Якщо ви ще не пробували, то його кислий смак може здатися вам цікавим. Каркаде насичує організм вітаміном С і підвищує імунітет. Знімає запалення, знижує холестерин, нормалізує артеріальний тиск. Також каркаде зміцнює стінки судин і покращує колір обличчя. Загалом, він впливає переважно на кровоносну систему. І це легко запам'ятати завдяки насиченому червоному кольору цього напою.

Щодо регулярного вживання трав'яних настоїв проконсультуйтеся з лікарем.

Джерело: medfond.com

 

28 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів