ЦРУ: у 1954 році з Ужгорода до Києва можна було полетіти за 265 рублів

ЦРУ: у 1954 році з Ужгорода до Києва можна було полетіти за 265 рублів
А зараз, на жаль, авіасполучення між обласним центром Закарпаття і столицею відсутнє.

 

Центральне розвідувальне управління США опублікувало розсекречену доповідь, яка констатує, що в 1950-х роках вісім з десяти жителів української столиці використовували у спілкуванні саме українську мову.

Документ викладений в архівах на офіційному сайті ЦРУ. Доповідь також містить інформацію про відновлення будівель, мостів та інших об'єктів української столиці у післявоєнний період. 

Серед інших цікавих подробиць повідомлялося, що в 1954 році здійснювалось авіасполучення між Києвом і Ужгородом. Вартість квитка на "жорстких" сидіннях становила 265 рублів. У "м'якому" салоні треба було доплатити 35 рублів та кілька рублів комісійного збору. При цьому квитки можна було придбати в касі на Хрещатику у Києві, - пише Укрінформ.

Про проблеми модернізації та подальшого функціонування єдиного  в Україні гірського аеропорту на різних щаблях влади йшлося неодноразово. Як ми вже повідомляли, обласна влада спільно з владою Ужгорода готові працювати над вирішенням проблем єдиного на Закарпатті летовища.

 

28 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів