Намагаються організувати ефектну картинку – обвинувачуваний перший зам ужгородського мера про зниклих прокурорів

Намагаються організувати ефектну картинку – обвинувачуваний перший зам ужгородського мера про зниклих прокурорів
«Цирк», – лунало сьогодні у судовій залі Ужгородського міськрайонного суду під час слухання справи про відсторонення від посади та обрання запобіжного заходу першому заступнику міського голови Ужгорода Іштвану Цапу, якого звинувачують у корупційних діях.

 

Такою була реакція численних відвідувачів процесу, який перенесли з п’ятниці, 27 січня, коли сьогодні суддя Олег Придачук констатував, що представники обвинувачення не прибули на засідання.

Щодо клопотання прокуратури про відсторонення Іштвана Цапа від посади, звучало, що представники прокуратури відсутні з невідомих причин, а при розгляді питання про запобіжний захід, «знайшовся» лист, який зачитав суддя. Там ішлося, що слідчий і прокурор, які ведуть цю справу, дуже зайняті і просять перенести розгляд сьогодні із 14 години на 16.30. Суддя зазначив, що час засідання було погоджено з працівниками прокуратури заздалегідь. Відтак призначив наступний розгляд на завтра, 31 січня, на 10 ранку. Натомість у прокуратурі області приблизно за годину після зібрання у суді проанонсували, що заступник прокурора області даватиме коментар «щодо подій в суді».

 А Іштван Цап дав коментар одразу в залі суду, адже журналістів було – чи не більше половини всіх присутніх у залі. Іштван Юліусович сказав, що він, якого звинувачували в ухилянні від слідства, сьогодні на судовому процесі, як і всі інші, став свідком того, що прокуратура не з’явилася на судове засідання.

На його думку, тому, що вичікують, щось готують. Зокрема, розповів:

«Перша картинка мала бути – чиновник, гроші, кайданки. Не вийшло. Друга картинка – чиновник, який «у бігах», його ловлять, приводять у прокуратуру. Не склалося. Готують якусь іншу картинку, мабуть.  

У п’ятницю зранку готові були без будь-яких розмов, допитів зі мною, пояснень, вручити підозру, а сьогодні вони не готові підтримати клопотання. Вони про судовий розгляд знали,  резонансна справа, яка знаходиться на контролі Генеральної прокуратури. Які інші можуть бути більш важливі справи у слідчого й прокурора? Очевидно, розпочинається якась гра.  

З тими матеріалами, що ми мали змогу ознайомитися, далеко не підеш. Я гроші не брав. Обшуки провели – гроші не знайшли».

 На запитання, чи продовжить він працювати, сказав:

«Є клопотання, суд розгляне, яке б не було рішення – ми його виконаємо. Відсторонять – не працюватиму, поки рішення немає – працюю. Зараз це питання знаходиться в судовій площині».

 Також відповів на запитання про можливе прослуховування:

«Мене слухають уже рік. Я про це знаю. Більше того, скажу, що уже у травні були спроби провести обшуки у мене в кабінеті на якихось абсолютно надуманих підставах».

Ужгород.Нет

 

30 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів