Угорщина пропонує на маршрут Мукачево-Будапешт свій швидкісний поїзд

Угорщина пропонує на маршрут Мукачево-Будапешт свій швидкісний поїзд
Угорщина готова надати свій швидкісний поїзд для нового маршруту Мукачево - Будапешт

 

Угорщина готова надати свій швидкісний поїзд для запуску нового маршруту, що з'єднує Мукачево на Закарпаті із угорською столицею. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю УНІАН.

Він зазначив, що саме міністерство було ініціатором розвитку міжнародного залізничного сполучення з орієнтацією на європейські країни.

«Я завжди підкреслював, що пріоритет - Європа, і нам треба забути, що поїзд №1 їде до Москви, замість нього має їхати або до Варшави, або в Прагу. Ми запропонували кілька напрямків: Київ - Перемишль, цей маршрут заробив, крім цього є ще один напрямок у Польщі, є напрямок Мукачево - Будапешт, але там вже йде вузькоколійна дорога, необхідно відремонтувати 300 метрів залізничного полотна, і тоді цей потяг може бути запущений. Угорці навіть готові надати свій власний швидкісний поїзд», – сказав Омелян.

Він також повідомив про позитивні переговорах зі Словаччиною щодо розвитку міжнародного пасажирського сполучення між країнами.

«Така ж ситуація зі Словаччиною, там теж є напрямок євроколії. Тому може бути багато нових напрямків», – додав Омелян.

Нагадаємо, що 23 грудня 2016 року «Укрзалізниця» запустила швидкісний поїзд категорії «Інтерсіті+» за маршрутом Київ - Львів - Перемишль (Польща). На даному маршруті задіяний електропоїзд виробництва південнокорейської Hyundai Rotem, який курсує щоденно і долає відстань від столиці України до Перемишля за 7 годин.

Вартість проїзду з Києва до Перемишля у вагонах І класу становить орієнтовно 574 грн, ІІ класу – 406 грн, зі Львова до Перемишля у вагонах І класу – 235 грн, ІІ класу – 172 грн.

За матеріалами Захід.Нет

 

01 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів