Угорськомовні школярі Ужгорода отримали від поліцейських наших сусідів світловідбиваючі жилети

Угорськомовні школярі Ужгорода отримали від поліцейських наших сусідів світловідбиваючі жилети
«Рік безпеки руху в Ужгороді» сьогодні стартував в обласному центрі Закарпаття благодійною акцією, яку провели в ЗОШ №10 ім. Д.Габора з угорською мовою навчання.

 

Угорськомовних школярів, а запросили учнів не тільки цієї школи, а й №№2, 8 і угорськомовній гімназії ім. Другетів, відвідала делегація угорських правоохоронців, зокрема, Ласло Ійеш, підполковник, начальник управління поліції Ніредьгази, Саболч Морваї, підполковник поліції, начальник транспортного відділу, Шандор Слінскі, ст. лейтенант поліції Карой Андо, депутат міської ради Ніредьгази, Андраш Ракоці, виконавчий директор Асоціації територіального розвитку «КІУТ», м Захонь. Також прийшли Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла й інші дипломати, керівник патрульної поліції Ужгорода та Мукачева Юрій Марценішин, заступники голів Закарпатської обласної адміністрації та обласної ради Віктор Мікулін і Йосип Борто, заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак.

Виступаючи перед дітьми і педагогами, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла розповів, що з тих пір як працює в нашому краї, проїхав вже більше 50 тисяч кілометрів і з власного досвіду знає, яка ситуація на дорогах, тому Угорщина підготувала світловідбиваючі жилети, які вручать школярам, ??щоб вони відчували себе безпечно.

«Ми хочемо хоч трохи змінити ситуацію на дорогах, змінити показники ДТП. Ініціативу підтримали працівники патрульної поліції Ужгорода та Мукачева та поліція Ніредьгази. Згодом ми відвідаємо з цим проектом ще кілька населених пунктів Закарпаття. Закликаю носити жилети і допомогти нам зменшити кількість ДТП», - сказав дипломат.

Керівник патрульної поліції Ужгорода та Мукачева Юрій Марценішін зазначив, що лише в Ужгороді щодня відбувається близько 10 ДТП і практика показує, що далеко не завжди винуватцем є водій, дуже часто порушують правила руху саме пішоходи. За його словами, в темний час доби людини в темному одязі водій може бачити тільки за 10-15 метрів, а в світлорефлекційному жилеті або хоча б з аналогічними елементами на одязі - за 50-100 метрів, тому попросив дітей використовувати подарунок угорських гостей.

Також Юрій Марценішін розповів про програму «Шкільний патруль», яка незабаром стартує в школі в Коритнянах Ужгородського району, а потім і в ужгородській угорськомовній школі №10 ім. Д.Габора.

Після виступів гості вручили школярам світловідбиваючі жилети, привезені угорськими правоохоронцями, 150 також передали для працівників патрульної поліції.

bug02bug04 bug01

За матеріалами Корзо.ньюс

 

03 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів