Закарпатські резервісти знову відправляться на навчання на схід України

Закарпатські резервісти знову відправляться на навчання на схід України
Перші десять резервістів із різних районів Закарпаття вже проходять навчальні збори на базі однієї з військових частин Чугуївського гарнізону (Харківська обл.). Удосконалити навички відповідно до своїх військово-облікових спеціальностей ще у січні відправились колишні бійці з Ужгорода, Мукачева, Тячівського, Воловецького та Рахівського районів.

 

Серед них і колишні військовослужбовці рядового складу, і офіцери, які виконували завдання за призначенням в зоні проведення антитерористичної операції.

Як повідомляють у військовому комісаріаті, наразі триває підготовка до проведення наступних етапів навчальних зборів, один з яких розпочнеться наприкінці лютого. Військові комісаріати Закарпатської області проводять заходи щодо оповіщення, виклику, проходження медичного огляду усіх резервістів резерву першої черги до інших військових частин. Особливість цьогорічних навчальних зборів в тому, що визначена кількість особового складу, пройде додаткову підготовку в навчальних центрах і на курсах підготовки при вищих військових навчальних закладах оборонного відомства.

Варто зазначити, що всіма резервістами, які призиваються на навчальні збори, включно з часом проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, займана посада та середня заробітна плата на підприємстві. Також кожному резервісту гарантоване державне страхування і безкоштовне медичне забезпечення.

За повідомленням військових, під час навчальних зборів резервісти набудуть бойових спроможностей, зможуть передати свій бойовий досвід військовослужбовцям, які нещодавно закінчили навчальні центри і прийшли до війська, а ті, хто раніше звільнився із лав Збройних Сил України поглиблять свої військові навички.

Довідка:

Виплати за участь в начальних зборах:

- від 4800 до 6400 грн. - грошове забезпечення за 30 діб підготовки;

- від 1600 до 3100 грн. - одноразове грошове заохочення за підсумками року (тим хто виконав програму зборів);

- від 6 до 15 грн. - добові за кожен день перебування у військовій частині;

- 3200 грн. - одну мінімальну заробітну плату на місяць тим, які на день призову на збори не працюють.

Група по роботі з особовим складом та громадськістю Закарпатського ОВК

 

03 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів